0 100 87 1

Test: Netgear Nighthawk XR500 - Riktad mot gamers

Produkt: Router Prisklass: Premium Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WPA, WPA2 Minne: 128 MB Ram: 512 MB Processor: 1,7 GHz Överföringshastighet: 2600 Mbps Frekvensband: Två Brandvägg: Ja USB: 3.0 Antal LAN-portar: 4 Antal antenner: 4

Nighthawk XR500 är väldigt starkt inriktad på gaming, vilket märks på vissa av dess funktioner. I routerns användargränssnitt kan du ställa in routern på att alltid koppla upp sig mot servern som är geografiskt närmast dig för att minska latens. XR500 kan också automatiskt upptäcka trafik från online-spel och prioritera den trafiken för att ge bästa möjliga spelupplevelse.

Vad gäller hårdvaran så har den fyra LAN-portar, två USB 3.0-portar och fyra löstagbara externa antenner. Routern har stöd för wifi-standarden 802.11ac, vilket är den vanligaste idag, och en god överföringshastighet på upp till 2600 Mbps över de två frekvensbanden.

Lättanvänd med smarta funktioner

XR500 får 4 av 5 i betyg av Trusted Reviews. Testaren berömmer bland annat routern för funktionerna som är riktade mot gamers, och han är också mycket förtjust i användargränssnittet. Detta beskriver han som mycket lättanvänt och fullt av smarta funktioner. Routern beskrivs också som stabil i uppkopplingen med god hastighet.

Dock anser testaren att den här routern inte bjuder på några bländande specifikationer och han menar på att det finns konkurrenter som kan ge bättre prestanda. Han tillstår samtidigt att gemene man nog inte märker så stor skillnad.

  • Stabil uppkoppling
  • Dual band
  • Lättanvänt användargränssnitt
  • Något stor
87

Källor

Trusted Reviews - oktober 2018
Experttest av Netgear Nighthawk XR500