0 100 92 1

Test: Nilfisk D-PG 140.4-9 X-TRA - Enkel att justera trycket på

Prisklass: Budget Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 140 bar Slanglängd (meter): 9 Effekt: 2,4 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 550 liter/timme Vikt: 13,8 kg

För enkel justering av trycket är 140.4-9 X-TRA utrustad med det som Nilfisk kallar PowerGrip. Detta innebär att du kan reglera trycket i sju steg med hjälp av knappar som är behändigt placerade på handtaget. Detta är praktiskt då du kan använda ett lägre tryck för lättare smuts och därmed spara energi och vatten.

Antal tillbehör som följer med är sparsmakad, du får med ett vanligt munstycke och ett roterande munstycke. Slangen är nio meter lång, vilket är en bra längd för en budgetmodell och det bör vara fullt tillräckligt för de flesta behoven. Tvätten är utrustad med ett automatiskt start/stopp-system som spar energi.

Lättanvänd, men skrymmande
Which? ger den här högtryckstvätten höga betyg och den får deras “Best Buy”-stämpel. Testaren ger den mycket beröm för det goda trycket, och hen menar att PowerGrip-funktionen är väldigt användbar. Den här modellen får högsta möjliga betyg för användarvänlighet, och testaren vittnar också om att den är mycket enkel att montera.

Däremot så anser testaren att maskinen kanske har ett något högt pris mot vad man får. Hen flaggar också för att den är för kraftfull för gemene man och att den kan vara svår att förvara på grund av sin storlek. Testaren har också provat terrassmunstycket (som måste köpas separat) och anser att det är svårt att hantera.

  • Lättanvänd
  • Kraftfull
  • Enkel att justera trycket på
  • Kan upplevas som skrymmande
  • Svårhanterat terrassmunstycke
92

Källor

Which? - maj 2017
Experttest av Kärcher K4 Full Control