0 100 92 1

Test: Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA - Kraftfull högtryckstvätt med förstärkt slang

Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 150 bar Slanglängd (meter): 10 Effekt: 2,1 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 500 liter/timme Vikt: 19,8 kg

Slangen på Nilfisk E 150.2-10 H XTRA är väl tilltagen med en längd på hela 10 meter. Det är dessutom en stålarmerad slang, så den är extra slitstark och ska inte gå sönder i första taget. Kombinerat med en sladdlängd på fem meter så borde du mer än väl kunna gå runt hela bilen med högtryckstvätten, eller kunna nå hela altandäcket utan att behöva flytta sladden.

I tillbehörsväg så är det inte särskilt mycket du får med i kartongen, dock får du både ett vanligt munstycke och ett roterande munstycke. Det roterande munstycket kan vara synnerligen användbart för att ta sig an tuffare smuts än vad det vanliga munstycket klarar av. Det ingår även en sprayflaska för rengöringsmedel som kopplas på slangen. Det finns också så klart en rad olika tillbehör att köpa till separat.

Ett bra köp, men kanske lite högt prissatt
I ett test hos PriceRunner får 150.2-10 H X-TRA bland annat beröm för den stålförstärkta slangen, som beskrivs följsam och fullt tillräcklig i längd. Maskinen får också plus i kanten för den goda prestandan och för att den är enkel att montera. Den inbyggda sladdvindan drar också upp totalbetyget.

Slutsatsen som dras i testet är att den här modellen är ett bra köp, dock anser testaren att den är något högt prissatt i jämförelse med vissa konkurrenter. Testaren önskar exempelvis att det hade ingått fler tillbehör eller något annat som gör att den högre prislappen skulle kännas mer motiverad.

  • Bra slanglängd
  • God prestanda
  • Praktisk sladdvinda
  • Kan upplevas som något högt prissatt
92

Källor

PriceRunner – mars 2020
Experttest av 9 högtryckstvättar