0 100 92 1

Test: Nilfisk P 160.2-15 X-TRA - Robust byggd, men tung

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Premium Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 160 bar Slanglängd (meter): 15 Effekt: 3,3 kW Vattentemperatur: 60° Vattenförbrukning: 650 liter/timme Vikt: 27,8 kg

P 160.2-15 är en av Nilfisks toppmodeller när det kommer till högtryckstvättar för konsumenter. Den finns i lite olika varianter med olika tillbehör, men X-TRA-varianten har inga medföljande tillbehör, förutom två olika munstycken. Det ena är för vanlig högtrycksstråle och den andra är för roterande stråle.

Slanglängden på den här maskinen är generös, hela 15 meter, och vattentrycket ligger på 160 bar. Motorn har en hög effekt på 3,3 kW och pumpar ut hela 650 liter vatten per timme, dessutom med en temperatur på 60 grader. Till dess nackdel är att den är väldigt tung, nästan 28 kilo, vilket kan göra att den upplevs som mer stationär.

Kundfavorit

Kundbetygen på den här maskinen på CoolBlue är väldigt höga, hela 9 av 10. Köparna gillar bland annat att vattentrycket är så högt och att slangen är så lång. Den får också beröm för sin robusta konstruktion och beskrivs som användarvänlig. Den får också plus i kanten för att vissa tillbehör från äldre modeller passar även på denna maskin.

Minuspunkterna är väldigt få, men en sak som många reagerar på är att strömsladden är väldigt kort, och även att maskinen är väldigt tung. Avsaknaden av tillbehör är en annan sak som kunderna inte uppskattar.

  • Lång slang
  • Bra tryck
  • Hög temperatur
  • Tung
  • Inga medföljande tillbehör
92