0 100 95 1

Test: Nivea Sun Protect & Moisture Lotion - Bästa solkräm med SPF 20 eller lägre

Produkt: Solkräm Solskyddsfaktor: 15 Volym: 200 ml Förpackningstyp: Flaska Återfuktande: Ja UV-skydd: UVA och UVB Hudtyp: Alla Anti-age: Ja Vattenresistent: Ja

Nivea Sun Protect & Moisture Lotion har en återfuktande formula med skydd mot UVA- och UVB-strålar. Den ger omedelbart skydd mot solbränna och motverkar också ålderstecken i huden. Vidare är den dermatologiskt testad, minskar risken för solallergier och är vattenresistent.

Utöver att den skyddar huden skyddar den också dina kläder. Solkrämer med UV-filter kan lämna gulaktiga fläckar på kläderna, men den här solkrämen är utformad för att vara enkel att tvätta ur och inte lämna några fläckar. Den är väl lämpad för alla hudtyper och verkar återfuktande.

Kan fläcka kläder

Den här solkrämen får en hel del beröm från köparna, bland annat för att den varar länge och för att den håller väl även i vatten. Den får också plus i kanten för att den doftar gott och för att den ger bra skydd mot solen.

Vissa upplever dock att den lämnar en något oljig yta på huden, och personer med mörkare hy menar att den ger huden en något lila eller silvrig ton. Vissa rapporterar också om att solkrämen, trots att den ska vara skonsam mot kläder, ändå lämnar fläckar på simkläder.

Den här solkrämen blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Varar länge
  • Vattenresistent
  • Dermatologiskt testad
  • Lämnar oljig yta på huden
  • Vissa upplever att den fläckar simkläder
95