0 100 95 1

Test: Nokia Thermo - Bästa panntermometer

Kopplad till mobilapp

Produkt: Febertermometer Mätområde: Panna Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 32 Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 43°

Nokia Thermo är något så udda som en smart termometer. Den har en tillhörande mobilapp där upp till åtta personer kan föra statistik över sina temperaturer. Mätningarna synkas automatiskt med appen via wifi. Det går också att fylla i vilka symtom som personen uppvisar och appen kan göra rekommendationer på åtgärder utifrån denna statistik.

Huvudet på termometern har 16 infraröda sensorer som gör över 4000 mätningar. Den har också en LED-lampa som tydliggör huruvida temperaturen är förhöjd eller inte. LED-displayen är också tydligt läsbar även i mörkare ljusförhållanden. Mätningen är avklarad på två sekunder.

Bra, men dyr

Nokia Thermo får en hel del beröm i tester. Testarna gillar bland annat hur snabb den är på att mäta temperaturen och bedömer appen som väldigt användbar. Faktumet att den är beröringsfri och att man kan föra statistik för flera familjemedlemmar får också plus i kanten.

Minuspunkterna är få, men en testare menar bland annat på att det krävs en del övning för att kunna mäta temperaturen på sig själv på rätt sätt. En annan lyfter fram att det är en väldigt dyr termometer och att det går att köpa en panntermometer utan koppling till mobilapp för betydligt mindre pengar.

Den här termometern blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Mobilapp
  • Snabb
  • Något dyr
95

Källor

Impulse Gamer - augusti 2017
Experttest av Nokia Thermo