0 100 97 1

Test: North Explorer Low 420 cm - Inbyggda skydd för barnen

Kategori: Nedgrävbar Skyddsnät ingår: Ja Form: Oval Max Personvikt: 150 kg Antal fjädrar: 80 st Höjd: 28 cm Bredd kantskydd: 40 cm Storlek: 420x295 cm

North Explorer Low finns, liksom många andra studsmattor, i flera olika storlekar. Vår bedömning bygger på den variant som är 420 cm i diameter, men den finns även med 3,5 och 5 meters diameter. Kantskyddet har en bra bredd, men mattan har färre fjädrar än vissa konkurrerande modeller i liknande dimensioner, vilket eventuellt kan påverka din upplevelse av hur bra studset är.

Det ingår ett skyddsnät till den här modellen och kantskyddet är en del i Norths så kallade HPS-skyddsystem, som syftar till att hindra barnen från att komma i kontakt med ramen och fjädrarna när de hoppar. Mattan klarar av vikter på upp till 150 kg, vilket är mer än tillräckligt även för många vuxna.

God byggkvalitet, inte helt smärtfri montering

Köparna är väldigt nöjda med den här studsmattan, bland annat på grund av att den håller hög kvalitet och för att den är relativt lätt att montera. Den får också beröm för HPS-säkerhetssystemet.

På minussidan så tycker vissa att det är något krångligt att montera nätet, och det är även vissa som lyfter fram att det inte är optimalt att ha ett hål i gräsmattan när studsmattan inte är framme. Samtidigt tillstår de att fördelarna med en nedgrävd studsmatta väger upp detta.

  • Bra yta
  • Skyddsnät ingår
  • Nätet upplevs av vissa som något svårt att montera
97