Test: OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000W 5195 - Bra byggd med kraftfull motor

Produkt: Hårtork Kategori: Hårtork Värmelägen: 3 st Hastigheter: 2 st Effekt: 2000 W Sladdlängd: 280 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Ja Joniseringsfunktion: Ja

OBH Nordica är en väletablerad aktör på den svenska, och för den delen den nordiska, marknaden. De flesta av oss har säkert åtminstone en OBH Nordica-produkt hemma. Just vad gäller hårvårdsprodukter har OBH Nordica ett samarbete med frisörkedjan Björn Axén, så även med hårtorken AC 2000W 5195.

Designen går helt i svart, med vissa kromade detaljer. Som på de flesta hårtorkarna är knapparna placerade framtill på handtaget och är lätt åtkomliga under användning. Som ni kan läsa nedan är det dock inte alla som anser att placeringen är optimal. Sladden är 2,8 meter lång, vilket är fullt tillräckligt och också i linje med standarden för hårtorkar i det här segmentet.

Som namnet antyder har den här hårtorken en motor med en effekt på 2000 watt, och den har tre olika värmelägen och två hastigheter. Det medföljer två olika munstycken och ett volymmunstycke, vilket är utmärkt då det inte är alla konkurrenter som skickar med ett volymmunstycke utan extra kostnad.

Undviker överhettning

För övrigt har den här hårtorken ett löstagbart luftfilter för att underlätta rengöring, och den har också en överhettningssäkring. Om hårtorken blir för varm stänger den av sig automatiskt och går att använda igen efter några minuter när den har svalnat något.

Kundrecensionerna på NetOnNet är överväldigande positiva. En sak som lyfts fram av många är att den har en bra effekt på motorn och att den gör sitt jobb mycket bra. Några få anmärker på att den är lite större och tyngre än vad de trodde, och vissa anser att knapparna är lite väl lätta att komma åt under torkning.

  • Volymmunstycke ingår
  • Bra längd på sladden
  • hög motoreffekt
  • Alla upplever inte knapparnas placering som optimal
93