0 100 92 1

Test: OBH Nordica First Kitchen 6795 - Bästa billiga matberedare

Kapabelt multiverktyg

Produkt: Matberedare Prisklass: Budget Skålkapacitet: 3,5 liter Effekt: 700 watt Hastigheter: 2 Pulsfunktion: Ja Vikt: 4,5 kg Höjd och bredd: 45x40,5 cm

Den här modellen är inte bara en matberedare, utan den har också en medföljande blenderkanna på 1,8 liter, vilket gör den till ett praktiskt multiverktyg. Det medföljer fem olika tillbehör, bland annat för både grov och fin skivning och rivning. Matberedaren har en inbyggd förvaringslåda för alla tillbehör.

Påfyllningsröret till skålen är extra stort för att man ska kunna lägga i större bitar. Skålen rymmer hela 3,5 liter och motorn har en effekt på 700 watt. Att använda den här matberedaren är en enkel historia, då den bara har två hastigheter och en pulsfunktion. Det är ingen liten maskin, den är hela 45 centimeter hög och väger 4,5 kg.

Bra betyg av testare, med några reservationer

Av 23 testade matberedare hos Råd & Rön får den här näst högst betyg, hela 82 av 100, och den får också Råd & Röns ”Bra köp”-märkning. De ger bland annat höga betyg för hur bra maskinen är på att skiva och riva saker, samt att knåda deg. Energiförbrukningen får också plus i kanten.

Bland minuspunkterna finns ljudnivån, hur enkla knapparna och vreden är att hantera och hur lätt maskinen är att flytta och förvara. Den får heller inte mer än godkänt vad gäller hur lättläst manualen är och hur enkel den är att använda för någon som är vänsterhänt.

OBH Nordica First Kitchen 6795 blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Stor skål
  • Medföljande blender
  • Inbyggd förvaring för tillbehör
  • Bara två hastigheter
  • Upplevs som högljudd i ett test
  • Inte den lättaste att förvara
92

Källor

Råd & Rön - augusti 2014
Experttest av 23 matberedare