0 100 87 1

Test: OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro - Fungerar utmärkt både för plattning och lockning

Produkt: Plattång Prisklass: Mellan Uppvärmningstid: 30 sek Automatisk avstängning: 60 min Maxtemperatur: 230 grader Sladdlängd: 280 cm Vikt: 450 g Roterande sladdfäste: Ja

Nordiska OBH Nordica är ett i högsta grad välkänt namn bland oss svenskar, då de har ett brett utbud av köksapparater, maskiner för hemmet och produkter för personvård på den svenska marknaden. Straight & Curl Nano Pro är en av deras många hårvårdsprodukter som utvecklats i samarbete med frisörkedjan Björn Axén.

Den här plattången är en av de dyrare i OBH Nordicas produktlinje, men också en som har en del fiffiga funktioner. Den har rörliga plattor med en så kallad nanokeramisk beläggning, som ska ge minskad friktion och ökad glans, samtidigt som den motverkar statisk elektricitet och frissighet i håret.

Användbar som locktång

Metallbeläggningen fortsätter även på utsidan, vilket gör att plattången också lämpar sig väl för att locka håret. För att minska risken för brännskador medföljer fingerskydd. Temperaturen är för övrigt ställbar i fem steg mellan 120 och 230 grader. Önskad temperatur uppnås på 30 sekunder.

Plattången har fått höga betyg av både testare och köpare, även om Smartson inte anser att resultatet blir det bästa vid lägre temperaturer. De anmärker också på att det inte finns någon indikator som visar när plattången har nått rätt temperatur. Bland kunderna på NetOnNet är nöjdheten väldigt hög.

  • Bra slutresultat
  • Ställbar temperatur
  • Bra för att locka
  • Ingen temperaturindikator
87