Test: Omron Flex Temp Smart MC-343 - Lätt att rengöra

Produkt: Febertermometer Mätområde: Armhåla Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 1 Feberlarm: Nej Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 32° Max. temp.: 42°

Omron Flex Temp Smart MC-343 kan inte påstås vara den snabbaste termometern på marknaden. Om du mäter temperaturen i armhålan tar det 25 sekunder innan du får första indikationen. Men Omron rekommenderar att termometern får sitta kvar i 2-5 minuter för att få en helt korrekt temperatur.

Den har en minnesfunktion, men bara för den senast uppmätta temperaturen. Den piper när den har mätt klart, men kan inte larma för förhöjd temperatur. Termometern är vattentät, vilket är praktiskt då det underlättar rengöring.

Kunderna är inte helt nöjda

Överlag är kunderna inte särskilt imponerade av den här termometern. De gillar dock att den är enkel att använda och att den gör det den ska.

Av/på-knappen får dock viss kritik, då vissa anser att man måste trycka lite väl hårt för att den ska reagera. Displayen beskrivs också som något liten från vissa håll, och svår att läsa av. Det är heller inte alla som anser att den mäter rätt, då den i vissa fall visar olika temperaturer vid mätningar gjorda vid samma tillfälle.

  • Vattentät
  • Färdigsignal
  • Snål minnesfunktion
  • Tar lång tid att mäta temperatur
  • Upplevs som oexakt av kunderna
83