Test: Omron Gentle Temp 720 - Går att tysta

Produkt: Febertermometer Mätområde: Panna Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 25 Feberlarm: Ja Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 34° Max. temp.: 42°

Som många andra panntermometrar så är den kontaktfri och förlitar sig på infraröd teknologi för att mäta temperaturen. Det går även att mäta temperaturen på till exempel vällingflaskan eller en matburk. Den mäter också rumstemperatur kontinuerligt. Att hålla koll på om febern går åt rätt håll underlättas av att den här termometern har hela 25 minnesplatser.

Mätningen tar bara en sekund att göra och termometern stänger sedan av sig automatiskt efter en minut. Den har en färdigsignal, som även går att stänga av. Displayen är bakbelyst för att göra den läsbar även i mörker. Den här termometern drivs med knappcellsbatterier.

Välbyggd och mångsidig

Snittbetyg från köparna på den här termometern är högt. Den beskrivs som enkel att använda och läsa av, och byggkvalitén bedöms som god. Kunderna tycker också att den är lättviktig och bekväm att hålla i, samt att den är mångsidig i och med att den kan mäta temperaturen på flera olika saker.

Alla kunder anser dock inte att mätningarna är helt korrekta. Det är också vissa som önskar att funktionen att mäta rumstemperatur gick att stänga av, då den drar en del batteri. Vidare är det vissa som anser att användargränssnittet kunde ha varit lite mer lättbegripligt.

  • Mångsidig
  • Gott om minnesplatser
  • Färdigsignalen går att stänga av
  • Kontinuerlig mätning av rumstemperatur drar batteri
  • Vissa anser att användargränssnittet är krångligt
90

Bästa pris hos: