Test: Omron Gentle Temp 520 - Kan mäta flera saker

Produkt: Febertermometer Mätområde: Öra Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 25 Feberlarm: Ja Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 34° Max. temp.: 42°

Gentle Temp kan mäta inte bara din kroppstemperatur, utan även temperaturen på diverse olika föremål, till exempel vällingflaskan, samt rumstemperaturen. Termometern piper när den har mätt klart, och piper dessutom tre extra gånger om temperaturen är förhöjd. Den stänger av sig själv efter en minut.

Det medföljer 21 stycken engångshylsor till spetsen. På handtaget finns en stor, bakbelyst display som visar all information, bland annat lagrade mätningar (det finns plats för upp till 25 stycken). Själva mätningen ska vara avklarad på bara en sekund.

Överlag nöjda köpare

De som har köpt den här termometern är överlag nöjda med den. De ger beröm för att den är snabb och enkel att använda och för att displayen är lätt att läsa av. Vissa anser den vara mycket prisvärd och väldigt konkurrenskraftig gentemot andra modeller.

Däremot är kunderna inte helt överens om hur väl den fungerar, då vissa rapporterar om att den inte ger helt exakta eller konsekventa temperaturmätningar. De medföljande hylsorna får också lite minus i kanten, då de appliceras med en plastring som vissa spekulerar i kommer slarvas bort, då det inte medföljer någon förvaring för den eller extrahylsorna.

  • Snabb
  • Gott om minnesplatser
  • Ljudsignalen går att stänga av
  • Hylsorna till spetsen och deras applikator saknar förvaring
92