0 100 95 1

Test: Panasonic ES-LV65 - Snygg och med utmärkt prestanda

Produkt: Rakapparat Typ: Linjär Batteritid: 45 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

Om du är van vid designen hos till exempel Brauns rakapparater så kan den här se lite annorlunda ut. Istället för Brauns typiska ”raka design” är huvudet på ES-LV65 märkbart bredare än handtaget. Därmed inte sagt att den är ful, den är stiligt designad i svart med högblanka inslag.

Mitt på handtaget sitter av/på-knappen, som dessutom har en liten spak som man kan vrida på för att låsa den. Detta är praktiskt då man slipper oroa sig för att rakapparaten ska gå igång när den till exempel ligger i resväskan. Handtaget har också en inbyggd display som visar bland annat batteriinformation och varnar för när innerbladen behöver rengöras.

Huvudet har ett system med fem olika blad och ett så kallat Quick Lift-system som lyfter upp plana skäggstrån. Apparaten har sensorer som känner av skäggväxten och kan anpassa skärrörelserna beroende på skäggtyp. Detta ska också leda till mindre påfrestningar på huden.

Utformad för att komma närmare huden

Bladen är lätt böjda på längden och huvudet är flexibelt, vilket gör det lättare för att komma åt till exempel under hakan. Huvudet har en liten utfällbar trimmer, utifall att skägget har blivit för långt. Hela apparaten är vattentät och går att använda både med och utan rakskum.

I en recension på ShaverCheck får den här apparaten mycket beröm för hur den är designad och hur den känns att hålla i. Testaren gillar också att apparaten arbetar på högsta kapacitet även när batteriet börjar ta slut. Apparaten får också stort plus i kanten för resultatet och testaren menar att det är en av de allra bästa rakapparaterna han har testat.

Det är dock inte utan att den här apparaten får några minus i kanten. Testaren upplever att den får kämpa med platt liggande strån, och han tror heller inte att det är det bästa valet om man har känslig hud. Vidare anser han att resefodralet inte är det bästa, då det är gjort i mjukt tyg.

  • Anpassar sig efter skägget
  • Display
  • Trimmer
  • Kanske inte det bästa valet om du har känslig hud
95

Källor

Shavercheck - januari 2019
Experttest av Panasonic ES-LV65