0 100 94 1

Test: Philips Aquatouch S5400 - Tystlåten rakapparat med avancerat rakhuvud

Produkt: Rakapparat Typ: Roterande Batteritid: 45 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Nej

Philips Aquatouch S5400 har rakhuvuden som är utrustat med ett så kallat MultiPrecision-system, där huvudet i ett drag lyfter upp skäggstråna, kapar dem och sedan skär av den återstående stubben. Rakhuvudena är också flexibla och kan vinklas oberoende av varandra för att följa ansiktets konturer.

Med medföljer ett trimmerhuvud som enkelt klickas fast. Du kan välja om du vill raka med eller utan lödder, och apparaten går också utmärkt att använda i duschen. Batteriet räcker i 45 minuter och laddas fullt på bara en timme.

Svårt att hålla koll på batterinivån
Which? ger den här rakapparaten medelhöga betyg. Den får beröm för att den rakar nära utan att ge alltför mycket irritation, och för att den är enkel att rengöra och tämligen tyst. Batteritiden får också godkänt, testaren menar att du kan raka dig ungefär 17 gånger på en full laddning.

Även om testaren ger plus i kanten för att apparaten går att skölja under rinnande vatten så tycker han att det är synd att det inte medföljer någon rengöringsborste. Han menar att detta gör det svårare att rengöra apparaten på djupet. Han lyfter också ett varningens finger för att du inte får någon batteriindikation förrän batteriet är nästan slut.

  • Bra resultat
  • Bekväm att hålla i
  • Sköljbar
  • Ingen medföljande rengöringsborste
  • Batteriet varnar först vid låg nivå
94

Källor

Which? – november 2017
Experttest av Philips Aquatouch S5400