Test: Philips HD7546 - Gott kaffe och välfungerande termoskanna

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Budget Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Nej Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,2 liter Effekt: 1 000 W Kanna: Termoskanna

Den här bryggaren har en termoskanna istället för en glaskanna, och enligt Philips ska den kunna hålla kaffet varmt i över två timmar och ska hålla en temperatur på minst 65 grader efter den tiden. Bryggaren har ingen värmeplatta, utan det är termoskannan som håller kaffet varmt. Bryggaren stängs av automatiskt två timmar efter bryggning.

Termoskannan saknar vattenindikering, men det finns istället på sidan av själva bryggaren. Locket på kannan har ett lås som är tänkt att hjälpa till att bevara aromen i kaffet. Filterhållaren är löstagbar och är liksom kannan byggd i rostfritt, borstat stål.

Högt betyg i test

Philips HD7546 har testats av CoffeeTeaClub och de ger den höga betyg. Testaren är mycket förtjust i designen på bryggaren och anser att den är enkel och intuitiv att använda. Han gillar också att den har en termoskanna istället för en glaskanna. Vidare tycker han att kaffet blir mycket gott, och han lyfter att termoskannan gör ett mycket bra jobb med att hålla kaffet varmt.

Det enda han har att anmärka på är att vattenbehållaren inte är löstagbar, utan den är inbyggd på baksidan av bryggaren och vatten fylls på genom en lucka. Testaren väljer att ta upp detta då han upplever att borttagbar vattenbehållare är en funktion som uppskattas av vissa.

  • Termoskanna
  • Automatisk avstängning
  • Snygg design
  • Ingen timer
90

Källor

Coffee Tea Club - april 2016
Experttest av Philips HD7546