0 100 90 1

Test: Philips OneBlade QP2530/30 - Bästa billiga skäggtrimmer

Trimmar nära utan att skada huden

Prisklass: Budget Batteritid: 45 min Laddtid: 8 timmar Klipplängd: Upp till 5 mm Våt/torranvändning: Ja Display: Nej Förvaringväska ingår: Ja

OneBlade fungera så att den har en liten kant på bladen som gör att själva bladet på skäggtrrimmern aldrig har direktkontakt med huden, därav att det alltid blir lite stubb kvar. Fördelen med detta är att slitaget på huden blir minimalt, medan en inte alltför väl fungerande rakapparat kan leda till irriterad hud efter användning.

Just den här varianten av OneBlade kommer med fyra olika kamtillsatser som gör att du kan trimma skägget på en längd upp till 5 mm. Philips menar att även de längsta stråna ska gå att trimma med bara ett drag. Den går att använda både med och utan rakskum, och det går också alldeles utmärkt att använda den i duschen.

Batteriet drar ner betyget
OneBlade får fyra av fem i betyg av Trusted Reviews. Testaren är överlag väldigt nöjd med hur den presterar och är särskilt imponerad av hur nära den rakar utan att irritera huden. Han anser också att den är bra designad och mycket enkel att använda, bland annat för att processen att byta huvud är snabb och smidig.

Dock är det några saker som gör att Trusted Reviews sätter lite minus i kanten på OneBlade. Testaren upplever att den har svårt med längre och tjockare hår, men han hakar framförallt upp sig på batteritiden, då han anser att den långa laddtiden är löjlig ställt mot hur länge batteriet varar.

  • Bra resultat
  • Går att skölja under kranen
  • Skonsam
  • Lång laddtid
  • Kan ha svårt med långa och tjocka skäggstrån
90

Källor

Trusted Reviews - januari 2019
Experttest av Philips OneBlade QP2530/30