0 100 89 1

Test: Philips Satinelle Advanced BRE650 - Snygg och med gott om tillbehör

Produkt: Epilator Prisklass: Mellan Antal inställningar: 2 Antal pincetter: 32 Kortaste längd: 0.5 mm Antal tillbehör: 8 Batteritid: 40 min Laddtid: 90 min Våtanvändning: Ja Belysning: Ja

Att en epilator ”bara” har 32 pincetter kan tyckas snålt, men Philips Satinelle Advanced BRE650 kompenserar dig genom att inkludera en hel rad tillbehör. Bland annat får du med ett rakhuvud, en trimkam, en kåpa för känsliga områden och en massagekåpa.

Plattorna i epilatorhuvudet har en keramisk yta och är mikroräfflade för bästa greppförmåga. Huvudet är marknadens bredaste huvud, hela 42 mm brett, och handtaget är ergonomiskt utformat. Batteriet räcker i 40 minuter och kan snabbladdas på fem minuter.

Det finns två olika hastigheter och epilatorn går alldeles utmärkt att använda i duschen eller i badkaret, och huvudet är sköljbart. Precis som de flesta epilatorerna i den här prisklassen har också den här inbyggd belysning.

Tveksam i konstruktionen

Moo.Review ger den här epilatorn beröm för hur snyggt designad den är. De är av åsikten att epilatorer generellt sett är fula, men att Philips har lyckats åstadkomma någonting bra med den här. De menar också på att handtaget känns skönt att hålla i och att det ligger bra i handen.

De har dock några minuspunkter. Bland annat så upplever de att knappen för att lossa på huvudet är onödigt liten och att huvudet inte sitter särskilt bra. De tycker också att den är ganska högljudd, något som de tror beror på att pincetterna är gjorda av keramik snarare än metall.

Ett återkommande problem i Moo.Reviews test var att den här epilatorn hade problem med att plocka små, tunna hårstrån, något som ibland inte gick att råda bot på ens genom att dra flera gånger. Även det här spekulerar Moo.Review i beror på keramikskivorna.

  • Snygg
  • Brett huvud
  • Flera tillbehör
  • Högljudd
  • Tar inte alla hår
  • Krångligt att ta loss huvudet
89

Källor

Moo.Review - september 2018
Experttest av Philips Satinelle Advanced BRE650