0 100 95 1

Test: Philips Series 9000 S9711 - Bästa roterande rakapparat

Snygg rakapparat med tydlig display

Produkt: Rakapparat Typ: Roterande Batteritid: 1 timme Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

9000-serien är Philips flaggskeppsserie, och liksom många andra rakapparater från Philips så är S9711 en väldigt snygg produkt. Den har en stilren svartgrå design, med en av/på-knapp på handtaget och en tydlig display där du bland annat kan se hur mycket batteri du har kvar och om du behöve rengöra apparaten.

Rengöringen är enkelt avklarad, då du kan skölja av huvudet under kranen om du så önskar. Wet&Dry-funktionalitet gör att du kan använda rakskum när du rakar dig med den här apparaten. Om du inte kan eller vill skölja under rinnande vatten kan du också använda den medföljande rengöringsstationen, som också laddar apparaten medan den rengörs.

För att fånga upp även tätliggande hårstrån använder apparaten ett så kallat V-Track-system som lyfter upp hårstråna. Philips menar att detta ger 20% närmare rakning än tidigare versioner av den här rakapparaten. Huvudet rör sig i åtta olika riktningar för att kunna följa ansiktets konturer på bästa sätt. Om skägger har blivit för långt kan du använda det medföljande trimmerhuvudet, som har fem olika längdinställningar

Bra resultat, men den saknar precisionstrimmer
Which? ger Philips S9711 80% i betyg. Den får deras “Best Buy”-märkning och var vid testtillfället den rakapparat som fått högst betyg av alla modeller de testat. De ger den plus för bland annat det goda resultatet, den utmärkta batteritiden och den digitala displayen.

Minuspunkterna är få, men en sak som testaren reagerar på är att det inte finns någon inbyggd precisionstrimmer, och det medföljande trimmerhuvudet är lämpat för att korta ner längden på skägget snarare än mer precisionskrävande uppgifter. Det höga priset drar också ner betyget något.

  • Snyggt designad
  • Rengöringsstation
  • Trimmerhuvud
  • Dyr
95