0 100 92 1

Test: Philips Sonicare DiamondClean HX9331 - Bästa premiumeltandborste

Smart och snygg, men snål på borsthuvuden

Produkt: Eltandborste Prisklass: Premium Borstinställningar: 5 Batteritid: 90 min Borströrelser/min: 90 min Inkluderade borsthuvuden: 1 Timer: Ja Trycksensor: Ja Inbyggd display: Ja

Den här borsten har fem olika borstinställningar, och det finns en integrerad display som visar vilken du använder, och dessutom en batteriindikator. Philips så kallade Sonicare-funktion fungerar på det sättet att borsten pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna för en djupare och effektivare rengöring.

Philips menar att den här borsten kan ge dig synbart vitare tänder på bara en vecka, och att munhälsan förbättras på bara två veckor. Jämfört med vanliga tandborstar ska HX9331 dessutom kunna ta bort upp till tio gånger mer plack.

Vad gäller tillbehör så medföljer det bara ett borsthuvud, men däremot så ingår ett resefodral som kan strömförsörjas med USB så att borsten går att ladda direkt i fodralet. Den andra medföljande laddaren är utformad som ett glas som du ställer borsten i. Batteritiden är för övrigt utmärkt, då batteriet varar i ungefär tre veckor.

Testarna tycker om den, men de tvekar på priset

HX9331 får goda omdömen i ett test utfört att Expert Reviews. De anser bland annat att borsten är väldigt snyggt designad, och de är också förtjusta i proceduren att ladda i ett "glas" med induktion. De tycker också att det är väldigt praktiskt att det går att ladda borsten direkt i resefodralet.

Borstresultatet får också mycket beröm, även om testarna inte är helt säkra på att alla fem borstinställningarna är särskilt användbara. Men de tycker ändå att borsten är väldigt effektiv och att tänderna blir väldigt rena.

Om det är något som Expert Reviews har att anmärka på så är det priset. De anser att det är en dyr tandborste och att det i mångt och mycket är designen man betalar för. I slutändan landar de ändå i att det är en väldigt bra borste man får för pengarna, som också är väldigt praktisk för frekventa resenärer.

  • Utmärkt resultat
  • Fem olika borstinställningar
  • Smart resefodral
  • Bara ett medföljande borsthuvud
92

Källor

Expert Reviews - december 2016
Experttest av Philips Sonicare DiamondClean HX9331