Test: Philips Sonicare DiamondClean HX9924 - Riktig premiumprodukt, men det kostar

Produkt: Eltandborste Prisklass: Premium Borstinställningar: 5 Batteritid: Tre veckor Oscilleringar/min: 31 000 Inkluderade borsthuvuden: 4 Timer: Ja Trycksensor: Ja Inbyggd display: Ja

Den här tandborsten har det mesta: den är snyggt designad, den har ett flertal inställningar för borstningen och ger ett mycket bra resultat. Men det kommer med ett pris, även för att vara en premiumprodukt så är den väldigt dyr. Men om kostnad inte är något problem för dig så kan den här eltandborsten vara värd att överväga.

Designen känns igen från andra tandborstar från Philips, samtidigt som den har några extra inslag gentemot billigare alternativ. Utöver strömbrytaren har den en knapp för att välja borstinställning och intensitet, samt en integrerad display som visar vilken av dessa du har valt. Den är också utrustad med en indikator för batteriet samt inbyggd belysning som är kopplad till trycksensorn.

Angående inställningarna så finns det fem olika borstinställningar och tre olika hastigheter. Det medföljer fyra olika borsthuvuden och borsten kan känna av vilken typ av huvud du har satt på och gör själv inställningar som passar borsthuvudet på bästa sätt. Borsten meddelar dig också när det är dags att byta ut huvudet.

Så mycket som är bra, men priset går inte att komma ifrån

Utöver den vanliga laddaren, som precis som i många andra fall med Philips är utformad som ett glas, går det även att ladda borsten i resefodralet. En laddning ska räcka i tre veckor. Borsten går även att ansluta till en mobilapp, som bland annat kan visa dig var du har missat att borsta.

Den här borsten får toppbetyg av Electric Teeth. Testaren gillar till exempel hur borsten är byggd och upplever att handtaget ger en påtaglig premiumkänsla och att det känns robust och solid i handen. Dock känner han att det kunde ha varit lite mer greppvänligt.

Han är också mycket nöjd med hur bra borsten rengör, även om han personligen är lite mer förtjust i känslan hos en Oral-B-borste. Borsten får beröm för urvalet av borstinställningar och för att den gradvis ökar intensiteten under de första borstningarna för att du ska kunna vänja dig. Det enda han egentligen hakar upp sig på är priset, både på själva borsten och på borsthuvudena.

  • Fantastiska resultat
  • Smart resefodral
  • Gott om inställningar
  • Dyr
91

Bästa pris hos:

Källor

Electric Teeth - april 2018
Experttest av Philips DiamondClean HX9924