Test: Philips Sonicare EasyClean HX6511 - Bästa budgeteltandborste

Enkel, välbyggd borste med bra batteritid

Produkt: Eltandborste Prisklass: Budget Borstinställningar: 1 Batteritid: Två veckor Oscilleringar/min: 31 000 Inkluderade borsthuvuden: 1 Timer: Ja Trycksensor: Nej Inbyggd display: Nej

Som namnet antyder har den här tandborsten så kallad Sonicare-teknologi, vilket innebär att tandborsten pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna och in under tandköttskanten för mer grundlig rengöring. Enligt uppgift från Philips tar den här tandborsten bort upp till två gånger mer plack än en vanlig tandborste.

Utöver att den här borsten har en timer på två minuter vibrerar den också var trettionde sekund. Den kan också bleka tänderna upp till två nyanser. Vidare ökar den styrkan gradvis över de fjorton första borsttillfällena så att du kan anpassa dig till tandborsten.

Batteritiden är imponerande för den här prisklassen, Philips uppger att batteriet håller upp till två veckor, och det finns en batteriindikator på handtaget. Dock medföljer det bara ett borsthuvud och det finns bara en borstinställning. Den har heller ingen trycksensor.

Batteritiden imponerar

Expert Reviews ger den här tandborsten höga betyg och berömmer den för hur enkelt den är byggd. De tillstår dock att detta kanske inte tilltalar alla, då de kanske vill ha mer än en borstinställning. Faktumet att det inte medföljer ett fodral tror de också kan avskräcka, även om de själva inte tycker att det är ett problem.

Borstresultatet får mycket beröm, trots att borsten inte har någon trycksensor. De är dock mest imponerade över batteritiden, vilken i deras test var längre än vad Philips har uppgett. Batteritypen är en annan än vad Braun använder i Oral-B-tandborstar, och Expert Reviews tror att det är en typ av batteri som håller bättre i längden.

Den goda prestandan och framförallt den långa batteritiden gör den här tandborsten till vår testvinnare för budgetklassen.

  • Borstar bra
  • Lång batteritid
  • Bara ett medföljande borsthuvud
  • Bara en borstinställning
90