0 100 88 1

Test: Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803 - En eltandborste som har stenkoll på när huvudet ska bytas

Produkt: Eltandborste Prisklass: Mellan Borstinställningar: 2 Batteritid: 56 min Borströrelser/min: 62 000 Inkluderade borsthuvuden: 1 Timer: Ja Trycksensor: Ja Inbyggd display: Nej

För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att veta när det är dags att byta borsthuvudet är Sonicare ProtectiveClean HX6803 utrustad med ett par smarta funktioner som hjälper dig på traven. Med hjälp av ett mikrochip kan tandborsten synkronisera med borsthuvudet och hålla koll på hur lång livslängd det har kvar. När det är dags att byta lyser en liten lampa på handtaget för att påpeka detta.

Det här är en så kallad sonisk tandborste, vilket ger en något annorlunda känsla. Den här tandborsten är därför utrustad med “mjukstart”, vilken över de 14 första borstningarna gradvis ökar intensiteten för att du ska få en chans att vänja dig vid hur borsten känns. Apropå borstning så har den en tvåminuterstimer och stänger av sig själv när tiden har gått ut.

(mellanrubrik)

Den här tandborsten får höga betyg av Electric Teeth, bland annat för batteritiden. Philips anger en batteritid på två veckor, men i samband med testet höll batteriet i hela fem veckor. “Mjukstarten” och den automatiska avstängningen får också beröm.

Testaren har egentligen bara en sak att anmärka på, och det är priset, vilket vid tiden för testet var något för högt för att testaren skulle vara helt övertygad om att borsten var värd priset. Den här modellen har dock gått ner i pris sedan testtillfället.

  • Många borströrelser per minut
  • Bra batteritid
  • Indikator för livslängden på huvudet
  • Bara ett inkluderat borsthuvud
  • Bara två borstinställningar
88