Test: Pirelli Ice Zero - Utrustad med ny dubbteknik

Produkt: Vinterdäck Kategori: Budgetvinterdäck

Det här däcket är det första i Pirellis “Ice Zero”-serie. Den har en helt ny dubbteknik som de kallar för “Dual Stud” som är tänkt att skapa markant bättre grepp gentemot tidigare modeller från Pirelli.

Mönstringen i däcket är utformat för att mer snö ska kunna fastna i det, vilket i förlängningen ska ge bättre grepp på snöigt underlag. Däcket finns tillgängligt i en rad olika storlekar för både stadsbilar, SUV-modeller och sportbilar. Det finns även i en “run flat”-variant som går att köra på även med punktering eller lågt lufttryck.

Ofta på gränsen till sladd

Aftonbladet bedömer att däcket har ett hyfsat isgrepp och ger en exakt styrning med bra grepp på bakdäcken. Trots en del överstyrning på snö bibehåller däcken kontrollen även i extrema situationer. Det bromsar också bra på torr asfalt.

Dock upplever testaren att däcket ofta ligger på gränsen till att tappa greppet. På både vått och torrt underlag har däcket svårt att behålla greppet i samband med en undanmanöver. Testaren upplever också styrningen som något långsam på våt asfalt.

  • Hyfsat grepp på snö
  • Bra bromsning på torr asfalt
  • Kan tappa greppet på vått och torrt underlag
80

Källor

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck

Byt Hjul
Kundrecensioner av Pirelli Ice Zero