Test: Pirelli Ice Zero FR - Bättre på torrt än fuktigt

Produkt: Vinterdäck Kategori: Dubbfria vinterdäck Rullmotstånd: C Våtgrepp: E Ljudnivå: 68 dB

Det här däcket använder Pirellis Ice Zero-lösning för dubbfria vinterdäck, vilken syftar till att däcket ska kunna ge maximal prestanda och kontroll trots avsaknaden av dubbar. Det är ett däck som är särskilt utformat för att fungera även i kalla, nordiska förhållanden.

Däckmärkningen på det här däcket får anses vara bra. Rullmotståndet är C, medan våtgreppet ligger på något blygsammare E. Ljudnivån på däcket är 68 dB, vilket inte är något utöver det vanliga.
Tar sig fram bra på snö
Pirelli Ice Zero FR får blandade betyg från testare. Aftonbladet ger det två plus av fem möjliga. De ger beröm för att den har bra grepp och ger bra styrning på is. Däcket upplevs som snabbt och lättkört på snö. Vi Bilägare och Teknikens Värld ger plus för greppet och för att däcket är förbättrat gentemot tidigare år.

Däremot så menar Aftonbladet på att det lite väl lätt uppstår sladd på bakdäcken, och de är heller inte jätteimponerade av däckets prestanda på våt asfalt. Vi Bilägare och Teknikens Värld anmärker också på hur väl däcket hanterar våta underlag, mer specifikt vattenplaning.

  • Bra grepp
  • Bra prestanda på torrt underlag
  • Mindre bra prestanda på vått underlag
84

Källor

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck

Vi Bilägare & Teknikens Värld - november 2018 (via Expressen)
Experttest av 12 vinterdäck