Test: Plantronics BackBeat Fit 500 - Bästa on-ear under 1000 kronor

Bra för löprundan

Produkt: Hörlurar Kategori: On-ear under 1000 kr Känslighet: 92 dB/mW Frekvensomgång min/max: 50/20 000 Hz Trådlös räckvidd: 10 meter Mikrofon: Ja Pause/play: Ja Volymkontroll: Ja Batteritid: 18 timmar Laddningstid: 2,5 timme

Plantronics marknadsför BackBeat Fit 500 som sporthörlurar, och för det ändamålet är de byggda för att vara skyddade mot svett och annan fukt. Batteriet räcker i 18 timmar och skulle det ta slut så medföljer en AUX-sladd för att ansluta till ett 3,5 mm-uttag.

Det finns även ett ”Deep Sleep”-läge där hörlurarna går ner i viloläge och batteriet ska då räcka i upp till sex månader. På sidan av hörkåporna sitter knappar för att till exempel styra musiken och hörlurarna går att ansluta till två enheter samtidigt och har minne för åtta olika parkopplade enheter.

Konnässörer blir kanske inte nöjda

BackBeat Fit 500 får utmärkta betyg av PCMag, som ger dem utmärkelsen ”Editor’s Choice”. Testaren är förtjust i designen och han vittnar om att hörlurarna sitter mycket bra. Han menar att ljudet är bra och att basen känns kraftfull.

Samtidigt flaggar han för att om du är en finsmakare vad gäller ljud så är Plantronics BackBeat 500 Fit kanske inte de rätta hörlurarna för dig. Men överlag är testaren som sagt nöjd med de här hörlurarna och han har inte mycket annat att anmärka på. De blir också vår testvinnare för den här kategorin.

  • Bra batteritid
  • Bra ljud
  • Fukttålig
  • Ljudet är kanske inte optimalt för de allra petigaste
93

Källor

PC Mag - januari 2018
Experttest av Plantronics BackBeat Fit 500