0 100 92 1

Test: Remington Advanced Colour Protect CI86X5 - Bästa kontång

Snyggt designad och kompetent locktång

Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ja, 60 min Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 210 grader Ställbar temperatur: Ja, i fem steg Uppvärmningstid: 30 sekunder

Remington Advanced Colour Protect CI86X5 kan vara värd att överväga för dig som är ute efter en riktigt snygg locktång. Den väldigt stilig champagnefärg med svarta gummidetaljer och en liten, digital display. Den har fyra knappar som alla är placerade på själva handtaget.

Den finns bara i en storlek, 25-38 mm, men det finns fler locktänger som bara finns i en storlek. Maxtemperaturen är 210 grader och tången har ett roterande sladdfäste. Det finns också en inbyggd sensor som kan justera temperaturen för att undvika att tången överhettas. Och för att undvika olyckor så följer det dels med en värmetålig vante, och toppen är även en så kallad kall topp.

Ger fina, varierade lockar

Den här locktången utses till bäst i test i ett av PriceRunner. Testaren ger den mycket för att storleken på tången gör att det går att variera lockarna väldigt mycket. Den får även plus i kanten för att den är lätt att använda och för att den har en digital display.

Det finns väldigt få minuspunkter, dock reagerar testaren på placeringen av av/på-knappen. Denna sitter på ett ställe som, enligt testaren, gör det lite för lätt att komma åt den och stänga av tången medan man lockar håret.

  • Snygg
  • Överhettningsskydd
  • Roterande sladdfäste
  • Märkligt placerad av/på-knapp
92

Källor

PriceRunner - november 2019
Experttest av elva locktänger