0 100 89 1

Test: Remington EP7010 - Enkel epilator som ändå står sig bra

Produkt: Epilator Prisklass: Budget Antal inställningar: 2 Antal pincetter: 40 Kortaste längd: 0.5 mm Strömförsörjning: Sladd Våtanvändning: Nej Belysning: Nej

Det här är en liten och behändig epilator som ändå utlovar ett gott resultat. Huvudet har 40 pincetter och Remington menar att resultatet står sig i upp till fyra veckor. Epilatorn kan plocka hår som är så korta som 0.5 mm och pincetterna har så kallad antiglid-teknologi för bättre grepp kring hårstråna.

Den drivs inte på något uppladdningsbart batteri, utan strömförsörjs med sladd. Följaktligen går den heller inte att använda under våta förhållanden, även om huvudet är avtagbart och sköljbart. Det finns två hastigheter att välja på och huvudet är vinklat för att bättre kunna följa kroppens konturer.

Precis som många andra epilatorer i den här prisklassen följer det inte med några tillbehör till denna, utan endast en rengöringsborste. Den har heller ingen inbyggd belysning, även det inget ovanligt till det här priset. Den har dock en funktion där epilatorn saktar ner eller stängs av helt om du trycker för hårt mot huden, för att förhindra skador på huden.

Behöver inte skämmas för sig

EP7010 får betyget fyra av fem av Good Housekeeping. De beskriver den som en grundläggande epilator som ändå står sig gentemot dyrare modeller. Bland annat fick den bäst betyg av alla epilatorer Good Housekeeping testade när det gällde att avlägsna hår från underarmarna.

Vidare ger de epilatorn beröm för dess låga pris, att den har ett smalt huvud och färre pincetter än dyrare modeller. De menar att detta gör den enklare att använda för någon som är ovan vid att använda en epilator. Dock gillade de inte att den bara kan strömförsörjas med sladd och att den inte går att använda i duschen eller i badkaret.

  • Bra antal pincetter
  • Kompakt format
  • Fungerar på de flesta delar av kroppen
  • Ingen inbyggd belysning
  • Inga medföljande tillbehör
89

Källor

Good Housekeeping - december 2015
Experttest av Remington EP7010

Review Loft - juli 2018
Recension av sex epilatorer

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sex epilatorer