Test: Remington Proluxe AC9140 - Bäst i test

Väldigt kraftfull med smart teknik

Produkt: Hårtork Kategori: Hårtork Värmelägen: 3 st Hastigheter: 2 st Effekt: 2400 Sladdlängd: 300 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Ja Joniseringsfunktion: Ja

Remington Proluxe AC9140 är en hårtork som har gott om smarta funktioner och intelligent teknologi, utan att för den delen kosta skjortan.

Den använder Remingtons så kallade OptiHeat-teknologi, som innebär att hårtorken har intelligenta värmesensorer som säkerställer en jämn värmedistribution. Det finns också en funktion som kallas Style-Shot, där motorn får en extra skjuts i effekt och hjälper till att "låsa " hårets form så att det håller upp till ett dygn efter torkning.

Precis som många andra hårtorkar har Proluxe AC9140 en joniseringsfunktion, och Remington uppger att den har 90% mer joner än en vanlig hårtork från Remington. Allt detta för att ge håret mer glans och lyster.

Motorn är på hela 2400 watt, vilket det är få hårtorkar på den svenska marknaden som kan matcha. Sladden är av generös längd och ligger på tre meter. Det medföljer två munstycken och även ett volymmunstycke. Det sistnämnda är ett plus då ett volymmunstycke inte alltid ingår i köpet.

Kunderna är väldigt nöjda

Betygen från köparna på den här hårtorken är väldigt höga. Den får bland annat beröm för att sladden är så lång, för hur snyggt designad den är och för hur snabbt den torkar håret. Vissa kunder påpekar också att det är väldigt smart att man kan ha kalluft på utan att behöva hålla in knappen.

På den negativa sidan är det vissa som har upplevt att den inte fungerar så bra för dem då de har tjockare hår. Vissa kunder tycker också att den är lite väl stor, och framförallt att den är för tung. Den beskrivs också som högljudd i vissa recensioner, vilket förvisso är en naturlig konsekvens av den kraftfulla motorn.

Den avancerade teknologin, snygga designen, det faktum att ett volymmunstycke ingår och de höga kundomdömena gör den här hårtorken till vår testvinnare i den här kategorin.

  • Kraftfull motor
  • Lång sladd
  • Volymmunstycke ingår
  • Beskrivs som tung och högljudd av vissa kunder.
96