Test: Robomow RC308U - Bästa budgetrobotgräsklippare

Kan styras med mobilen

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Budget Rek. area: 800 m² Maxlutning: 36% Klippbredd: 28 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 1,5 cm Ljudnivå: 69 dB Batteritid: 70 min Laddningstid: 50 min

Robomow rekommenderar att den här gräsklipparen används på en tomtyta på upp till 800 m², men att maxytan är 1500 m². Klippbredden på 28 cm är bra för att vara en budgetmodell, och även det faktum att den klarar av en lutning på 36 grader är mer än godkänt.

Robomow har en tillhörande mobilapp som bland annat gör att du kan schemalägga klippning, se batteristatus och även fjärrstyra gräsklipparen. RC308U har en inbyggd regnsensor som gör att den återgår till laddstationen vid regn. Känsligheten på sensorn kan du justera själv.

Säker för barnen

TechNuovo ger goda omdömen om den här gräsklipparen. Testaren tycker att den klipper mycket bra och att det är en tämligen rättfram historia att installera klipparen. Han gillar också de säkerhetsfunktioner som finns, såsom att kniven stannar om man lyfter på klipparen, och tycker också att barnlåset och pinkoden fungerar bra.

Men även testaren är mycket imponerad över gräsklipparens prestanda vittnar han ändå om att den lämnade enstaka stråk med oklippt gräs längs med ett staket. Han upplevde också att knapparna inte var särskilt responsiva, vilket gjorde det lite svårt att göra vissa inställningar.

Den här modellen blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Mobilapp
  • Regnsensor
  • Bra klippbredd
  • Något oresponsiva knappar
  • Kommer inte åt allt gräs intill staket
97

Källor

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare