0 100 92 1

Test: Robomow RS615U - Bra i uppförsbacke

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Mellan Rek. area: 1 600 m² Maxlutning: 36% Klippbredd: 56 cm Max klipphöjd: 8 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 20 kg Ljudnivå: 74 dB Batteritid: 70 min Laddningstid: 120 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Ja Längd: 31 cm Bredd: 66 cm Höjd: 74 cm

Rekommenderad area för den här modellen är 1600 m², men Robomow uppger att den har en maximal räckvidd på upp till 3000 m². Klippbredden är mycket bra, 56 cm, och den klarar av en lutning på upp till 36 grader. Om du är ute efter lite högre gräs efter klippning så kan gräsklipparen bistå med en klipphöjd på upp till 8 cm. Skulle det börja regna så känner klipparen av det och återvänder själv till laddstationen.

Det är inte den mest tystlåtna robotgräsklipparen på marknaden. Ljudnivån ligger på 74 decibel, vilket ungefär motsvarar ljudnivån på en dammsugare. En tillhörande mobilapp ger dig tillgång till en rad inställningar och information om gräsklipparen, och det går bland annat att ställa in upp till sju olika klippzoner. Dock kräver appen att du är inom räckvidd för klipparens bluetoothsändare.

Klipper bra, även på ojämn gräsmatta

Robomow RS615U får högst betyg av 30 olika robotgräsklippare som testats av Råd & Rön. Den får höga betyg bland annat på energiförbrukningen och hur bra den är på att klippa i sluttningar. Klippförmågan får också överlag höga betyg, bland annat sett till klippning av blött gräs, långt gräs och klippning på ojämnt underlag.

Däremot upplever Råd & Rön att den är högljudd, och de är heller inte imponerade över klipparens förmåga att hantera hinder, såsom blomrabatter, altaner och träd. Gräsklipparens storlek och hur enkel den är att förvara är även det något som inte får särskilt bra betyg.

  • Mobilapp
  • Regnsensor
  • Bra klippförmåga
  • Något högljudd
  • Tveksam förmåga att hantera hinder
92

Källor

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare