Test: Salta First Class 427 cm - Bäst i test

Enkel att ta sig i och ur

Produkt: Studsmatta Kategori: Mellanklass Skyddsnät ingår: Ja Form: Rund Max Personvikt: 180 kg Antal fjädra: 96 st Höjd: 88 cm Bredd kantskydd: 37 cm Storlek: 427 cm Area exklusive kantskydd: 9,78 m²

Den här studsmattan har inte bara ett medföljande säkerhetsnät, utan även en stege, vilket inte är helt självklart då vissa modeller kräver att du använder en egen stege eller mer handgripligen klättrar upp på studsmattan. Höjden på mattan är 88 cm, vilket är något lägre än vad som annars är vanligast för studsmattor på ben, utifall att du ändå skulle behöva klättra.

Mattan klarar vikter på upp till 180 kg och har ett kantskydd som är 37 cm brett och 7,5 cm tjockt. Kantskyddet är klätt i väderbeständig PVC-plast och rören i ramen har rostskydd. Stolparna till skyddsnätet är klädda i en tjock skumvaddering för att undvika eventuella olyckor.

Lättmonterad

Köparna är väldigt nöjda med den här studsmattan. Den får bland annat beröm för sin robusta konstruktion och för att den känns säker att använda. Den beskrivs också som lätt att montera, bland annat på grund av sin tydliga manual och det medföljande verktyget för att montera fjädrarna.

Bland de som inte är uteslutande positiva nämns att mattan visar tecken på slitage redan efter några dagar, och vissa upplever också att öppningen i nätet är något liten för en vuxen. Men sammantaget blir ändå den här studsmattan vår testvinnare i den här kategorin.

  • Stege ingår
  • Skyddsnät ingår
  • Robust
  • Öppningen upplevs som trång av vuxna
97