0 100 89 1

Test: Samsung DV90K6000CW - Rymlig maskin med hög kapacitet

Produkt: Torktumlare Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A++ Kapacitet: 9 kg Ljudnivå: 65 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 50 kg

DV90K6000CW är en torktumlare med flera smarta funktioner samt en tämligen ovanlig funktionalitet i form av en tillhörande mobilapp. Appen kan göra en automatisk felsökning på tumlaren, samt ge dig tips i felsökningsprocessen.

Maskinen hjälper av till att påminna när det är dags att rengöra filtret på kondensatorn. Det är också svårt att slarva med detta, då det finns en inbyggd sensor som känner av hur rent filtret är. Du behöver heller inte undra om det är dags att tömma kondensvattnet, då det finns en mätare framtill på maskinen där du kan se hur full behållaren är.

I övrigt så rymmer tumlaren hela 9 kg tvätt och har en utmärkt enerigklassning på A++. Designen känns igen från flera andra tumlare, med en rund lucka med glasruta, ett vred för att välja program och en digital display.

Vidare har maskinen tömning genom slang, utöver möjlighet till manuell tömning av behållaren, och möjlighet till fördröjning på upp till 24 timmar. Överlag får tumlaren medelhöga betyg av Råd & Rön, men en av de största minusposterna är hur skrynkliga plaggen blir efter torkning.

  • Mobilapp
  • Hög kapacitet
  • Testare upplever att tvätten är skrynklig efter tork
89

Källor

Råd & Rön - september 2018
Experttest av 30 torktumlare