0 100 91 1

Test: Samsung Smart Comfort 12 - Behändig mobilstyrning

Samsung Smart Comfort 12  är speciellt anpassad efter kallare, nordiska klimat och ska enligt Samsung kunna åstadkomma en hög energieffektivitet även vid så kalla temperaturer som 25 minusgrader. Detta är praktiskt om du exempelvis bor i Norrland och upplever kallare vintrar .Inomhusdelen är utformad för att ge bättre luftflöde, snabbare temperaturförändring och jämnare värmefördelning.

Pumpen sticker också ut halsen lite då den har en kastlängd på hela 14 meter, vilket verkar mot att ge en riktigt bra värmespridning i huset. Den kan också underhållsvärma ditt fritidshus, och där kan du ställa temperaturen på allt mellan 8 och 30 grader. Den här pumpen har också inbyggt wifi-stöd, så med Samsungs tillhörande app kan du styra pumpen direkt i mobilen.

Tämligen energieffektiv, men inte särskilt tyst

Samsung Smart Comfort 12 är snubblande nära att bli utsedd till “Bra val” av Folksam, men stupar på att den får ett betyg i kategorin Miljö som är precis under Folksams gräns. Den får dock bra betyg på Energi, Garanti och Funktion. Norska Forbrukerrådet ger den bra betyg för dess energieffektivitet.

Hos Norska Forbrukerrådet hamnar den här pumpen i det övre mellanskiktet när de testar luftvärmepumpar. Detta främst på grund av att den inte får mer än godkända betyg på SCOP-värdet och SEER-värdet, och den får heller inga särskilt höga betyg på ljudnivån.

  • Fjärrkontroll
  • Mobilstyrning
  • Partikelfilter
  • Något högljudd
  • SEER inte mer än godkänt
91

Källor

Forbrukerrådet - juni 2015
Experttest av 35 luftvärmepumpar

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar