Test: Samsung Smart Exclusive 12 - Bästa premiumluftvärmepump

Visar alla värden direkt i mobilen

Produkt: Luftvärmepump Prisklass: Premium Energiklass kylning: A+++ Energiklass uppvärmning: A+++ SCOP: 5,1 SEER: 9,2 Ljudnivå utomhusdel: 45 dB Ljudnivå inomhusdel: 40 dB Fjärrkontroll: Ja Partikelfilter: Ja

Samsung Smart Exclusive 12 är en smart värmepump på det sättet att den har inbyggd wifi, vilket innebär att du kan styra den med en mobilapp. Du kan inte bara kontrollera temperaturen, utan du kan också se pumpens energiförbrukning direkt i appen.

Energiklassningen är utmärkta A+++ på både kyla och värme och pumpen har hög energieffektivitet ända ner till 30 minusgrader. Ljudnivån på inomhusdelen ligger på låga 40 dB. Filtret är monterat på utsidan av enheten för att göra det enklare att byta.

Blandade testbetyg

Folksam är inte överdrivet imponerade av Smart Exclusive 12. Den får höga betyg i kategorierna Energi, Garanti och Funktion, men desto lägre betyg på Miljö och Försäkring. Totaltbetyget är så pass lågt att den inte får Folksams ”Bra val”-märkning.

Den hamnar på tionde plats av 35 modeller i Forbrukerrådets test av värmepumpar. Den får höga betyg för SCOP- och SEER-värdet, men det är flera betygspunkter som inte är mer än medelhöga, till exempel på ljudnivå och effekt.

Den här modellen blir vår testvinnare i premiumklassen.

  • Styrning med mobilapp
  • Tyst
  • Utmärkt energiklassning
  • SMS-styrning ingår inte
97

Bästa pris hos:

Källor

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar

Forbrukerrådet - juni 2015
Experttest av 35 luftvärmepumpar