0 100 94 1

Test: Samsung WW10M86INOA - Lägg i mer tvätt efter att du har startat maskinen

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 10 kg Ljudnivå: 72 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 60 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 85 cm Vikt: 87 kg

För effektivare tvättning är den här maskinen utrustad med Samsungs så kallade QuickDrive, vilket gör att tvättiden kan reduceras med upp till 50%, enligt Samsung utan att kompromissa med slutresultatet. Maskinen har också fyra olika sensorer som kan känna av tvättmängd och smutsighetsgrad för att kunna dosera vatten och tvättmedel automatiskt.

Praktiskt nog kan du styra maskinen med mobilen. Via Samsung egen app kan du skräddarsy programmen baserat på till exempel typ av plagg, och du kan också ställa in när du vill att tvätten ska vara klar och få hjälp med felsökning. Skulle du ha glömt något plagg så har maskinen en liten lucka som gör att du kan lägga i fler plagg även efter att du har startat programmet.

Lättläst manual

WW10M86INOA får bra betyg av Råd & Rön, med höga betyg på centrifugering, tvättresultat och längd på programmen i synnerhet. Testarna tycker även att manualen är lätt att förstå sig på, liksom knapparna och vreden på själva maskinen.

Det som drar ner betyget är hur enkelt det är att lasta i tvätt, ljudnivån under centrifugering och hur lätt det är att läsa av symbolerna på reglagen. Sköljningen av syntetplagg och rengöringen av tvättmedelsfacket får inte heller särskilt bra betyg.

  • Högsta energiklassning
  • Snabba program
  • Mobilstyrning
  • Dyr
  • Högljudd centrifugering
94

Källor

Råd & Rön - mars 2018

Experttest av 142 tvättmaskiner