0 100 94 1

Test: Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion - Bästa solkräm med SPF 50

Fungerar bättre när du är blöt

Produkt: Solkräm Solskyddsfaktor: 50 Volym: 100 ml Förpackningstyp: Flaska Återfuktande: Ja UV-skydd: UVA & UVB Hudtyp: Alla Anti-age: Ja Vattenresistent: Ja

Den här solkrämen är inte bara vattenresistent, utan den ska till och med fungera bättre om den utsätts för väta. Shiseidos WetForce-teknologi gör att om produkten utsätts för vatten i 15 minuter (eller svett i 30 minuter) så bildas ytterligare ett skyddande lager. Produkten är vattenresistent i upp till 80 minuter.

Vidare så fungerar produkten på alla hudtyper och har både återfuktande och anti-age-egenskaper. Den kan appliceras ovanpå smink, och det går även att lägga smink ovanpå produkten. Tyvärr skyddar den inte mot UVB-strålning, utan endast mot UVA-strålning.

Testare beskriver den som lättabsorberad

Expert Sun Aging Protection Lotion får toppbetyg av Expressen. Testaren gillar bland annat konsistensen, som testaren menar gör att produkten är lättabsorberad och inte lämnar några spår på huden. The Independent ger också mycket beröm till den här produkten, bland annat på grund av hur den doftar och för att den även kan användas i ansiktet.

Varken Expressen eller The Independent har något särskilt att anmärka på, dock tycker Expressen att den är något dyr. Samtidigt tillstår de att priset kan vara försvarbart med tanke på hur bra produkten fungerar. Sammantaget blir det här ändå vår testvinnare för den här kategorin.

  • Mycket vattenresistent
  • Lättabsorberad
  • God doft
  • Endast UVA-skydd
94