0 100 86 1

Test: Siemens SN657X01IE - Grundläggande maskin med snabba program

Produkt: Diskmaskin Kategori: Standardbred diskmaskin Typ: Integrerad Kapacitet: 13 kuvert Ljudnivå: 44 dB Energiklassning: A++ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 88 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 55 cm Vikt: 37,4 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 9.5 liter

Det här är en diskmaskin som fungerar väl, men som kan upplevas som en maskin som bländar dig med ett överflöd av funktioner. Den har några finurliga saker inbyggda, men kanske inte i samma utsträckning som vissa konkurrenter i samma prisklass.

Den har en VarioSpeed-funktion, som kan korta ner diskprogrammen med upp till 66%, vilket är behändigt om det behöver gå fort. Detta påverkar såklart energiåtgången. Överkorgen är justerbar i höjdled i tre steg, vilket är användbart om du till exempel behöver ställa skrymmande föremål i underkorgen.

Hjälper till att hålla maskinen fräsch

Om du behöver diska t.ex. kastruller eller ugnsformar och vill vara säker på att allt blir ordentligt rent kan du välja att köra ett program som diskar med högre vattentryck och temperatur. Maskinen har också en funktion som kallas MachineCare, som tar bort fett och avkalkningar och hjälper till att hålla maskinen ren.

Det finns också program för halvfull maskin, speciella program för glas, ett automatiskt program som känner av hur smutsig disken är och ett halvtimmes snabbprogram. Maskinen projicerar en ljuspunkt på golvet som talar om huruvida maskinen är klar eller ej.

Råd & Rön ger maskinen överlag medelhöga betyg, med mest minus i kanten för diskning och torkning av kastruller, samt för längden på programmen. Kundnöjdheten är hög, även om vissa anmärker på att maskinen inte har inbyggd belysning.

  • Maskinrengöringsprogram
  • Snabbprogram
  • Projicerar programstatus
  • Ingen belysning
86