0 100 91 1

Test: Siemens WM14N02LDN - Tvättar rent på bara en kvart

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Budget Typ: Frontmatad Energiklassning: D Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 52 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 84,8 cm Mått (B): 55 cm Mått (H): 59,8 cm Vikt: 70 kg

Liksom vissa andra modeller av tvättmaskin från Siemens så har WM14N02LDN en motor som är både långlivad och tyst. Detta då den saknar så kallade kolborst, vilket annars är en komponent som kommer behöva bytas ut med tid, och som dessutom orsakar en del buller. Siemens lämnar 10 års garanti på motorn.

Kapaciteten i maskinen är något blygsam, 7 kg, men det är inte något ovanligt för en tvättmaskin i den här prisklassen. Det finns snabbprogram på 15 eller 30 minuter, och för övriga program kan du korta tiden med upp till 65% genom att använda den så kallade varioSpeed-funktionen.

Tvättar bra, men är kanske lite högljudd centrifugering
Den här modellen får överlag goda omdömen av Råd & Rön. Där den presterar som allra bäst är tvättresultatet, vattenförbrukningen samt hur bra den centrifugerar. Råd & Rön menar också att manualen är lätt att förstå sig på och att maskinen är ganska tyst när den tvättar.

De är inte lika nådiga med ljudnivån i samband med centrifugering, vilken de menar är direkt usel. De tycker också att det är krångligare än vad det borde vara att lägga i och lasta ur tvätt, och sköljningen och längden på programmen får också låga betyg.

  • Långlivad motor
  • 15-minutersprogram
  • Tyst i samband med tvätt
  • Högljudd centrifugering
  • Mindre bra sköljning
91