Skaggtrimmer Bast I Test

Test av skäggtrimmer

Baserat på 9 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi skäggtrimmersarna

En skäggtrimmer är ett praktiskt verktyg för skägg på flera sätt. Rakapparter och rakhyvlar är begränsade i hur långa skäggstrån de klarar av, och att trimma ner skägget kan därför vara en bra idé om det har vuxit sig för långt. Och för dig som vill behålla skägget är en skäggtrimmer bra för att ha lite styrsel på skäggväxten.

För att hjälpa dig välja skäggtrimmer har vi bedömt nio olika modeller, som vi har delat in i tre olika prisklasser: budget, mellan och premium. I varje prisklass blir en trimmer bäst i test. Vi har tagit hänsyn till följande saker i vår bedömning:

  • Batteritid och laddningstid
  • Om trimmern är vattentät
  • Antal klipplängder
  • Längsta valbara klipplängd
  • Om trimmern har en digital display
  • Slutresultat
  • Om det medföljer en förvaringsväska

Innehålls­förteckning

Bästa skäggtrimmer 2020

Vi har utsett tre testvinnare – mellanklasskäggtrimmern Philips OneBlade Pro QP6520 blir bäst i test. Philips OneBlade QP2530/30 blir bästa budgetskäggtrimmer och Philips Series 9000 BT9297 blir bästa premiumskäggtrimmer.

98
94
89

Därför är Philips Series 9000 BT9297 den bästa premiumskäggtrimmern

Philips Series 9000 BT9297, Panasonic ER-GB96 och Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818

Därför är Philips Series 9000 BT9297 den bästa premiumskäggtrimmern

Philips Series 9000 BT9297 blir vår testvinnare i den här prisklassen. Den har ett par smarta funktioner för att underlätta trimningen och en god batteritid. Den är också vattentät och har en digital display. Enda minuset är att längsta klipplängd är kortare än hos de andra två, vilket gör att den passar bäst för kortare skägg.

Panasonic ER-GB96 är helt tvärtom, då den har väldigt många längdinställningar att välja på och kan trimma så långt skägg som 30 mm. Batteritiden är dock något blygsammare, och den har heller ingen digital display.

Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 är en väldigt snygg trimmer som levereras med ett flertal tillbehör som gör att den kan användas till flera olika saker. Den har lång batteritid, men resultatet är kanske något tveksamt i vissa avseenden.

Trimning

Philips Series 9000 BT9297 kan som sagt bara erbjuda kortare trimningslängder, upp till 7 mm. Som nämns ovan kan Panasonic ER-GB96 trimma på en längd upp till 30 mm och Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 25 mm. Den sistnämnda har tillbehör för att exempelvis precisionstrimma och trimma hår i nästan. Ingen av dessa tre modeller av skäggtrimmer har någon håruppsamlare, något som förvisso inte är självklart ens för en trimmer i den här prisklassen.

Panasonic ER-GB96 beskrivs i ett test som den bästa skäggtrimmern för längre skägg, och utöver detta har den också ett medföljande tillbehör för precisionstrimning. Den är, liksom Philips Series 9000 BT9297, vattentät och kan rengöras under rinnande vatten, något Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 inte kan skryta med. Philips Series 9000 BT9297 är en skäggtrimmer som är utrustad med laser för att hjälpa dig trimma raka linjer.

Batteri

Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 har en klart bästa batteritiden, hela fyra timmar. Philips Series 9000 BT9297 har upp till 80 minuter batteritid och Panasonic ER-GB96 kan erbjuda 50 minuters användning. Laddningstiden är dock densamma för alla tre, en timme.

Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 kan dessutom på en minut snabbladdas tillräckligt mycket för att du ska kunna göra klart trimningen om det är så att batteriet börjar tryta mitt i. Tyvärr har ingen av de här tre modellerna en medföljande laddningsstation, utan det är laddning med sladd som gäller.

95
94
84

Därför är Philips OneBlade Pro QP6520 den bästa mellanklasskäggtrimmern

Philips OneBlade Pro QP6520, Babyliss Digital Control E886E och Panasonic ER-GD60

Därför är Philips OneBlade Pro QP6520 den bästa mellanklasskäggtrimmern

Philips OneBlade Pro QP6520 blir bästa mellanklasskäggtrimmer, bland annat på grund av ett bra batteritid och en utformning som minimerar irritationen på huden. Den här skäggtrimmern går även att använda i duschen då den är är vattentät, och den har en display som visar batteristatus.

Babyliss Digital Control E886E är också den en mycket bra skäggtrimmer. Den har en stor, tydlig display och ett stort urval av klipplängder. Den är, liksom Philips OneBlade Pro QP6520, vattentät. Den kan dock inte riktig mäta sig med Philips OneBlade Pro QP6520 på grund av en något snålare batteritid och längre laddningstid. 

Panasonic ER-GD60 är den enda av de tre modellerna i den här prisklassen som inte är vattentät. Den har heller ingen digital display, och den har också en kortare batteritid. Den har däremot ett gott urval av klipplängder och det medföljer också en förvaringsväska.

Trimning

Babyliss Digital Control E886E har ett väldigt stort utbud av valbara klipplängder, hela 48 stycken. Medan vissa modeller använder analoga vred för detta så har Babyliss Digital Control E886E, som namnet antyder, digitala kontroller för detta. Panasonic ER-GD60 har, i jämförelse, 20 olika längdinställningar.

Philips OneBlade Pro QP6520 har 14 längdinställningar, och är dessutom utformad på ett sätt så att bladet aldrig ligger direkt mot huden vid trimning. Detta för att minimera irritationen på huden, vilket gör den till ett alternativ för dig som söker en skäggtrimmer som är skonsam mot känslig hud. Den kan trots detta trimma så kort som 0.4 mm och är därför bra på att, utöver längre skägg, hantera stubb. Utformingen på huvudet gör det också lättare att trimma linjer i skägget.

Batteri

Philips OneBlade Pro QP6520 laddar fullt på en timme, vilket är en bra siffra oavsett prisklass. Däremot så räcker batteriet efter full laddning i 90 minuter, vilket är mer än godkänt. För tydlighetens skull visas batteristatusen på en digital display.

Även Panasonic ER-GD60 laddar fullt på en timme, men batteriet räcker inte längre än 50 minuter. Babyliss Digital Control E886E har, liksom Philips OneBlade Pro QP6520, en batteritid på en timme, men behöver tre timmar för att ladda fullt.

90
86
81

Därför är Philips OneBlade QP2530/30 den bästa budgetskäggtrimmern

Philips OneBlade QP2530/30, Remington MB4110 Stubble Kit och Philips Series 5000 NT5175

Därför är Philips OneBlade QP2530/30 den bästa budgetskäggtrimmern

Philips OneBlade QP2530/30 ser inte ut som de flesta andra skäggtrimmers vi har sett. Det är en billig trimmer som ger ett gott resultat och genom att inte ta ända längst in mot huden så orsakar den ingen irritation. Den har ett par minuspunkter, men också ett förhållandevis lågt pris. Detta gör den till vår testvinnare i den här prisklassen.

Philips Series 5000 NT5175 är inte en renodlad skäggtrimmer, utan kan närmare beskrivas som en multitrimmer för ditt hår, den enda multigroomern i vårt test. Den har flera olika tillbehör och huvuden för olika uppgifter. Den är dock inte lämplig för både våt- och torranvändning och är sparsmakad på funktioner.

Remington MB4110 Stubble Kit även den en förhållandevis bra produkt. De kan ses som ett praktiskt "skäggkit" då den har ett flertal tillbehör, bland annat ett rakhuvud, och priset är attraktivt. Dock är inte alla köpare nöjda med hur den fungerar, och det är det som väger ner den mest. Den är heller inte vattentålig.

Trimning

Philips OneBlade profilerar sig mycket på att den inte irriterar huden, vilket åstadkoms genom att bladen har en liten kant som ser till att bladet inte ligger direkt mot huden. Resultatet blir ändå en väldigt nära trimning, och det medföljer flera distanskammar om du önskar en annan längd.

Philips Series 5000 NT5175 har två olika huvuden; en näs- och öronhårstrimmer och en precisionstrimmer för ditt skägg. Det finns även kammar i olika längd till dessa. Du kan trimma i längder från 3 mm upp till 22 mm. Remington MB4110 erbjuder även den flera trimlängder och tar poäng på att den också har ett rakhuvud, vilket gör den till en rakapprat och skäggtrimmer i ett.

Batteri

Philips Series 5000 NT5175 är den enda av de tre modellerna i av skäggtrimmer den här prisklassen som inte är laddningsbar. Istället drivs den av engångsbatterier av AA-typ. Detta kan ses som en fördel om du ska ut och resa, då du på sin höjd behöver ta med ett extra batteri eller två, snarare än en hel laddare.

Remington MB4110 är praktisk på det sättet att den laddas med en USB-sladd, vilket ger flexibilitet i hur och var den kan laddas, och detta är också behändigt om du är ute och reser. Batteritiden på Philips OneBlade är 45 minuter, ingen överväldigande siffra, men framförallt så måste den laddas i hela åtta timmar, vilket är på tok för länge, även om vi pratar om en billig skäggtrimmer.