Skaggtrimmer Bast I Test

Test av skäggtrimmer

Uppdaterad senast 20 december 2019. Baserat på 9 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi skäggtrimmersarna

En skäggtrimmer är ett praktiskt verktyg på flera sätt. Rakapparter och rakhyvlar är begränsade i hur långa skäggstrån de klarar av, och att trimma ner skägglängden kan därför vara en bra idé om det har vuxit sig för långt. Och för dig som vill behålla skägget är en skäggtrimmer bra för att ha lite styrsel på skäggväxten.

Vi har bedömt nio olika modeller, som vi har delat in i tre olika prisklasser: budget, mellan och premium. Vi har tagit hänsyn till följande saker i vår bedömning:

  • Batteritid och laddningstid
  • Om trimmern är vattentät
  • Antal klipplängder
  • Längsta valbara klipplängd
  • Om trimmern har en digital display
  • Slutresultat
  • Om det medföljer en förvaringsväska

Innehålls­förteckning

Bästa skäggtrimmer 2019

Vi har utsett tre testvinnare – mellanklasskäggtrimmern Philips OneBlade Pro QP6520 blir bäst i test. Philips OneBlade QP2530/30 blir bästa budgetskäggtrimmer och Philips Series 9000 BT9297 blir bästa premiumskäggtrimmer.

95
94
84

Därför är Philips OneBlade Pro QP6520 den bästa mellanklasskäggtrimmern

Philips OneBlade Pro QP6520, Babyliss Digital Control E886E och Panasonic ER-GD60

Därför är Philips OneBlade Pro QP6520 den bästa mellanklasskäggtrimmern

Philips OneBlade Pro QP6520 blir bästa mellanklasskäggtrimmer, bland annat på grund av ett bra batteritid och en utformning som minimerar irritationen på huden. Den är också vattentålig och har en display som visar batteristatus.

Babyliss Digital Control E886E är också den en mycket bra skäggtrimmer. Den har en stor, tydlig display och ett stort urval av klipplängder. Den är, liksom Philips OneBlade Pro QP6520, vattentät. Den kan dock inte riktig mäta sig med Philips OneBlade Pro QP6520 på grund av en något snålare batteritid och längre laddningstid. 

Panasonic ER-GD60 är den enda av de tre modellerna i den här prisklassen som inte är vattentät. Den har heller ingen digital display, och den har också en kortare batteritid. Den har däremot ett gott urval av klipplängder och det medföljer också en förvaringsväska.

Trimning

Babyliss Digital Control E886E har ett väldigt stort utbud av valbara klipplängder, hela 48 stycken. Medan vissa modeller använder analoga vred för detta så har Babyliss Digital Control E886E, som namnet antyder, digitala kontroller för detta. Panasonic ER-GD60 har, i jämförelse, 20 olika längdinställningar.

Philips OneBlade Pro QP6520 har 14 längdinställningar, och är dessutom utformad på ett sätt så att bladet aldrig ligger direkt mot huden vid trimning. Detta för att minimera irritationen på huden. Den kan trots detta trimma så kort som 0.4 mm.

Batteri

Philips OneBlade Pro QP6520 laddar fullt på en timme, vilket är en bra siffra oavsett prisklass. Däremot så räcker batteriet efter full laddning i 90 minuter, vilket är mer än godkänt. För tydlighetens skull visas batteristatusen på en digital display.

Även Panasonic ER-GD60 laddar fullt på en timme, men batteriet räcker inte längre än 50 minuter. Babyliss Digital Control E886E har, liksom Philips OneBlade Pro QP6520, en batteritid på en timme, men behöver tre timmar för att ladda fullt.

98
94
85

Därför är Philips Series 9000 BT9297 den bästa premiumskäggtrimmern

Philips Series 9000 BT9297, Panasonic ER-GB96 och Wella Contura HS 61

Därför är Philips Series 9000 BT9297 den bästa premiumskäggtrimmern

Philips Series 9000 BT9297 blir bäst i test i den här prisklassen. Den har ett par smarta funktioner för att underlätta trimningen och en god batteritid. Den är också vattentät och har en digital display. Enda minuset är att längsta klipplängd är kortare än hos de andra två, vilket är ett minus om man vill behålla lite längd på skägget. Vi anser ändå att det är den bästa trimmern i den här prisklassen.

Panasonic ER-GB96 är helt tvärtom, då den har väldigt många längdinställningar att välja på och kan trimma på långt som 30 mm. Batteritiden är dock något blygsammare, och den har heller ingen digital display.

Wella Contura HS 61 är en bra skäggtrimmer av salongskvalitet som också ger ett bra resultat. Men den lämpar sig bäst för dig som vill trimma kort då den längsta klipplängden är 6 mm. Den har också en något opraktiskt lösning för att ladda batteriet.

Trimning

Philips Series 9000 BT9297 och Wella Contura HS 61 kan som sagt bara erbjuda kortare trimningslängder, den förstnämnda upp till 7 mm och den sistnämnda upp till 6 mm. De ger dock ett bra resultat, så om det är kortare trimningslängder du är ute efter så kan de ändå passa bra.

Panasonic ER-GB96 beskrivs av en testare som den bästa skäggtrimmern för långt skägg, och utöver detta har den också ett medföljande tillbehör för precisionstrimning. Den är, liksom Philips Series 9000 BT9297, vattentät och kan rengöras under rinnande vatten, något Wella Contura HS 61 inte kan skryta med.

Batteri

Philips Series 9000 BT9297 har den klart bästa batteritiden, hela 80 minuter. Panasonic ER-GB96 kan erbjuda 50 minuters användning, men Wella Contura HS 61 stannar på blygsamma 35 minuter. Laddningstiden är dock densamma för alla tre, en timme.

Wella Contura HS 61 är den enda av de tre som har en medföljande laddningsstation, men det är också det enda sättet att ladda den. I en recension ges viss kritik för detta, då testaren anser att laddningsstationen är för skrymmande för att man till exempel ska vilja ta med den på resan, och han anser därför att det hade varit mer praktiskt att kunna ladda bara med sladd.

90
86
81

Därför är Philips OneBlade QP2530/30 den bästa budgetskäggtrimmern

Philips OneBlade QP2530/30, Remington MB4110 Stubble Kit och Philips Series 5000 NT5175

Därför är Philips OneBlade QP2530/30 den bästa budgetskäggtrimmern

Philips OneBlade QP2530/30 ser inte ut som de flesta andra skäggtrimmers vi har sett. Den ger ett gott resultat och genom att inte ta ända längst in mot huden så orsakar den ingen irritation. Den har ett par minuspunkter, men också ett förhållandevis lågt pris. Detta gör den till vår testvinnare i den här prisklassen.

Philips Series 5000 NT5175 är inte en renodlad skäggtrimmer, utan kan närmare beskrivas som en multitrimmer. Den har flera olika tillbehör och huvuden för olika uppgifter. Den är dock inte lämplig för både våt- och torranvändning och är sparsmakad på funktioner.

Remington MB4110 Stubble Kit även den en förhållandevis bra produkt. Den tar pluspoäng på det faktum att det ingår ett rakhuvud, och priset är attraktivt. Dock är inte alla köpare nöjda med hur den fungerar, och det är det som väger ner den mest. Den är heller inte vattentålig.

Trimning

Philips OneBlade profilerar sig mycket på att den inte irriterar huden, vilket åstadkoms genom att bladen har en liten kant som ser till att bladet inte ligger direkt mot huden. Resultatet blir ändå en väldigt nära trimning, och det medföljer flera distanskammar om du önskar en annan längd.

Philips Series 5000 NT5175 har två olika huvuden; en näs- och öronhårstrimmer och en precisionstrimmer. Det finns även kammar i olika längd till dessa. Du kan trimma i längder från 3 mm upp till 22 mm. Remington MB4110 erbjuder även den flera trimlängder och tar poäng på att den också har ett rakhuvud.

Batteri

Philips Series 5000 NT5175 är den enda av de tre modellerna i den här prisklassen som inte drivs av uppladdningsbart batteri. Istället drivs den av engångsbatterier av AA-typ. Detta kan ses som en fördel om du ska ut och resa, då du på sin höjd behöver ta med ett extra batteri eller två, snarare än en hel laddare.

Remington MB4110 är praktisk på det sättet att den laddas med en USB-sladd, vilket ger flexibilitet i hur och var den kan laddas, och detta är också behändigt om du är ute och reser. Batteritiden på Philips OneBlade är 45 minuter, ingen överväldigande siffra, men framförallt så måste den laddas i hela åtta timmar, vilket är på tok för länge.