Test: Smarter SMC10 - Inbyggd kvarn och mobilstyrning

Prisklass: Premium Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Ja Kapacitet: 1,5 liter Effekt: 1 050 W Kanna: Glaskanna

Den här bryggarens främsta säljpunkt är den går att styra med en mobilapp. Via appen, som finns till både iOS och Android, kan du bland annat starta bryggaren, schemalägga bryggning och se hur mycket vatten som är kvar i bryggaren.

Det går även att göra diverse inställningar via en display på bryggaren. Den har en inbyggd kaffekvarn och en generös kaffekanna på 1,5 liter. Det medföljer tre frontpaneler i olika färger, som du kan byta själv om du skulle vilja göra om lite.

Testare har vissa betänkligheter

Smarter SMC10 får både ris och ros i ett test på PCMag. Testaren uppskattar det stora urval av automatiseringar som man får via appen, och hon tycker också att kaffet blir gott. Utöver appen så beskriver hon displayen och knapparna på bryggaren som lättanvända och intuitiva.

Däremot så anmärker hon på att frontpanelen inte är så enkel att byta som man hade kunnat önska, och hon tycker också att det känns som att det går åt mycket bönor när man brygger. Hon påpekar att det går att använda färdigmalet också, men att detta förtar mycket av bekvämligheten med bryggaren. Hon tycker också att det är lite snålt med värmehållning i bara 40 minuter.

  • Inbyggd kaffekvarn
  • Appstyrning
  • Stor kanna
  • Något kort värmehållning
  • Frontpanelen kan vara svår att byta
92

Källor

PC Mag - december 2017
Experttest av Smarter SMC10