0 100 86 1

Test: Smeg SMF01 - Välpresterande designprodukt

Produkt: Köksassistent Prisklass: Premium Kapacitet: 4,8 liter Effekt: 800 W Antal hastigheter: 10 st Turbo/pulsfunktion: Nej Storlek (Bredd): 37,8 cm Storlek (Höjd): 40,2 cm Storlek (Djup): 22,1 cm Vikt: 9 kg

Smeg SMF01 kan vara en av de snyggaste designade köksassistenterna på marknaden, med Smegs typiska 50-talsdesign. Den är byggd av pressgjuten aluminium och bunken är tillverkad av rostfritt stål. Hastigheten regleras med en analog spak upptill på maskinen och det finns tio inställningar att välja mellan.

Bunken rymmer 4,8 liter och motorn har en god effekt på 800 watt. Tyvärr saknar maskinen pulsfunktion. Det medföljer en grovvisp, en ballongvisp och en degkrok. Det ingår även en hällpip som går att montera på bunken. Framtill på maskinen finns en anslutning för fler tillbehör, såsom köttkvarn, pastarulle och grönsaksskivare.

Snygg, men inte så enkel att förvara

Trusted Reviews ger SMF01 höga betyg. De berömmer den för hur bra den presterar och för hur enkelt det är att tillsätta ingredienser med den medföljande hällpipen. De är också mycket förtjusta i designen och ger plus till Smeg för hur väl deras köksmaskiner matchar varandra.

Å andra sidan anser de att SMF01 är tämligen dyr, och att den ligger lite på den tunga sidan. De bedömer den också som svår att förvara, och de är heller inte helt säkra på att det skulle vara en bra instegsmodell för de som inte har någon erfarenhet av att använda köksassistenter.

  • Stor bunke
  • Snygg design
  • Bra motoreffekt
  • Något tung
  • Ingen pulsfunktion
86

Källor

Trusted Reviews - januari 2019
Experttest av Smeg SMF01