0 100 94 1

Test: Sony WH-1000XM3 - Mycket bra, men dyra

Produkt: Hörlurar Kategori: Brusreducerande Känslighet: 104,5 dB/mW Frekvensomgång min/max: 4/40 000 Hz Trådlös räckvidd: 10 meter Mikrofon: Ja Pause/play: Ja Volymkontroll: Ja Batteritid: 30 timmar Laddningstid: 3 timmar

Istället för konventionella knappar på hörkåporna har Sony WH-1000XM3 touchkontroller. Genom att antingen trycka på hörkåpan eller göra svepande rörelser så kan du både spela och pausa musik, byta låt, kontrollera volym och aktivera din telefons röstassistent.

WH-1000XM3 har en rad smarta sensorer, bland annat kan de känna av ljudbilden runt omkring dig och justera ljudinställningarna efter detta. Och om du lägger handen över den högra hörkåpan så sänks ljudet automatiskt till noll och brusreduceringen inaktiveras. Batteriet räcker i hela 30 timmar, och de här hörlurarna har stöd för snabbladdning via USB C-kabel. Tio minuters laddning ger fem timmars batteritid.

Överväldigande positiva testomdömen

Ljud & Bild kallar de här hörlurarna för världens bästa brusreducerande hörlurar. De är oerhört imponerade av hur bra brusreduceringen fungerar och menar också att det lilla bakgrundsbruset som man annars ofta hör i brusreducerande hörlurar är i stort sett obefintligt i WH-1000XM3. Ljud & Bild är också mycket förtjusta i snabbladdningen och anser överlag att ljudet är bra.

Dock flaggar de lite för att om man ställer väldigt höga krav på detaljåtergivningen i ett par hörlurar så är kanske inte WH-1000XM3 det bästa valet. De tycker också att det finns vissa konkurrerande modeller som är bättre i mellanregistret, men rent allmänt är de ändå väldigt imponerade av ljudet.

  • Utmärkt brusreducering
  • Bra ljud
  • Lång batteritid
  • Dyra
94

Källor

Ljud & Bild- augusti 2018
Experttest av Sony WH-1000XM3