0 100 94 1

Test: Stabilotherm - Lätt att greppa

Produkt: Termos Prisklass: Mellan Volym: 0,7 liter Material: Rostfritt stål Varmhållning: Ingen uppgift Kallhållning: Ingen uppgift Diameter: 7,8 cm Höjd: 28,2 cm Vikt: 420 g

Den här termosen från Stabilotherm är konstruerad helt i rostfritt stål, både innerhöljet och ytterhöljet. Mellan de två höljena finns en typ av “vakuumisolering” som syftar till att ytterligare isolera innehållet i termosen från den yttre temperaturen.

Skruvkorken har ett så kallad vridproppssystem, som innebär att man vrider lite på korken för att kunna hälla ur den. Korken är den enda delen av termosen som är tillverkad av plast och den är också helt BPA-fri. Själva termosen finns i flera olika färger.

Bra på värmehållning

Både Testfakta och Icakuriren ger höga betyg till den här termosen. Testfakta ger den beröm för att den är prisvärd och för att den håller värme bra. De menar också att den väger minst av de sju modellerna i deras test. Icakuriren tycker att termosen är lätt att få bra grepp om och de ger också plus för Isotherms femåriga garanti.

Icakuriren ger dock minus för att det är svårt att läsa öppen/stängd-markeringarna vid korken, och de rapporterar också om att det uppstår ett visst efterdropp. Det enda Testfakta har att anmärka på är att det uppstår ett visst läckage i samband med ett stötprov.

  • BPA-fri
  • Flera färger att välja på
  • Svårlästa markeringar vid korken
  • Läckage i samband med stötskada
94

Källor

Icakuriren - februari 2013
Experttest av tio termosar