0 100 96 1

Test: Stanley Classic - Bästa mellanklasstermos

Tidlös klassiker

Produkt: Termos Prisklass: Mellan Volym: 1 liter Material: Rostfritt stål Varmhållning: 24 timmar Kallhållning: 24 timmar Diameter: 9,7 cm Höjd: 11,4 cm Vikt: 833 g

Stanley Classic är, precis som namnet antyder, en klassiker bland termosar. Den första upplagan gick in i produktion redan 1913 och även den nuvarande modellen har en stilren, klassisk design. Den är byggd med dubbelväggar i rostfritt stål med vakuumisolering som håller temperatur, både varmt och kallt, i upp till 24 timmar.

Termosen kan även användas för att förvara frusen mat eller vätska, och om du tillsätter isbitar så ska sakerna kunna hålla sig frusna i upp till 120 timmar. Även locket är byggt i dubbelisolerat rostfritt stål och fungerar, som på många andra termosar, även som kopp. I det fallet rymmet det knappt 2,5 deciliter vätska.

Bara småsaker anmärks på

Den här termosen får väldigt mycket beröm i ett test på Backpackers.com. Testaren tycker att den håller temperatur imponerande länge, och han ger också beröm till Stanley för att de lämnar livstidsgaranti på termosen. Han framhåller den också som lätt att hälla ur och menar att den är prisvärd.

Testaren menar dock att det är en väldigt tung flaska, även om han tillstår att den också är väldigt rejäl och tålig. Handtaget får dock inte riktigt lika mycket beröm, då testaren menar att det känns instabilt och rangligt.

Den här termosen blir vår testvinnare i mellanprisklassen.

  • Lång temperaturhållning
  • God byggkvalitet i själva flaskan
  • Stilren design
  • Tung
  • Handtaget imponerar inte i tester
96