Test: Stiga Multiclip 47 S AE

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Batteri Klippyta: 1 200 m² Motoreffekt: Ingen uppgift Klippbredd: 45 cm Vikt: 26 kg Ljudnivå: 85 dB Uppsamlare: Nej Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 8 cm Antal höjdlägen: 5 st

Stiga Multiclip 47 S AE är en mer lättkörd gräsklippare än vissa andra modeller då den har ett självgående driftssystem som styrs med reglage på handtaget. Handtaget är fällbart, men inte justerbart i höjdled. Klipphöjden är justerbar i fem steg.

Både klippbredd och maximal klipphöjd är bra, 45 respektive 8 cm. Den här gräsklipparen har också en god räckvidd på upp till 1200 m² och en ungefärlig klipptid på 60 minuter per laddning. Tyvärr saknar den uppsamlare, men har istället ett så kallat bioklippningssystem, där det klippta gräset finstrimlas och strös över gräsmattan.

Positivt överraskande

Smartworld beskriver sig i ett test om positivt överraskade över den här gräsklipparens klippförmåga, i jämförelse med deras tidigare erfarenheter av eldrivna trädgårdsmaskiner. De tycker att den är tystgående och upplever inga problem med klippningen, trots att gräset var tämligen högt vid testtillfället.

Smartworld har få saker att anmärka på, dock upplever de reglagen för att starta gräsklipparen som något plastiga och ställer sig frågande till vilket kvalitetsintryck dessa ger. Samtidigt upplever de gräsklipparen som lättstartad.

  • God räckvidd
  • Bra klippbredd
  • Självgående
  • Ingen uppsamlare
90