0 100 90 1

Test: Stiga Park 220 - Lätt att rengöra och byta tillbehör på

Kategori: Mellanklassfrontrotorklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 4 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 7.4 kW Klippbredd: 85 cm Max/min klipphöjd: 8 cm/2.5 cm Växellåda: Manuell Ljudnivå: 97 dB

Stiga Park 220 har ett flertal funktioner som gör användandet smidigare. Den har exempelvis snabbkoppling för alla tillbehör, såsom släp och snöblad, så att byte av dessa ska gå så snabbt som möjligt. Precis intill sätet har du också två knappar, en för att koppla på klippaggregatet och en för att justera klipphöjden.

Vidare har tanklocket en inbyggd bränslemätare, så det hade inte kunnat vara enklare att se hur mycket bränsle du har i tanken. Den här modellen fungerar med klippaggregat som har så kallad QuickFlip-teknik, vilket gör det enkelt att fälla upp aggregatet exempelvis när det ska rengöras.

Har det kämpigt på vissa underlag

Den här åkgräsklipparen får medelhöga betyg i ett test hos PriceRunner. Testaren berömmer den för att den har elektronisk höjdinställning, vilket upplevs som väldigt smidigt. Den får också beröm för en låg ljudnivå och minimalt med vibrationer.

Den har det dock kämpigt på ojämnt underlag, och den upplevs som tungkörd i trängre utrymmen. Testaren anmärker också på att den ibland slirar när man ska backa, vilket kan skada gräsmattan. Testaren ger också lite minus för att reglagens placering bredvid sätet kan göra det svårt för kraftigare personer att komma åt dem ordentligt.

  • Smidig höjdinställning
  • Förhållandevis tyst
  • Tungkörd ibland
  • Har svårt med ojämna underlag
  • Reglagens placering kan ifrågasättas
90