0 100 84 1

Test: Stiga ST 8051 AE - Behöver ingen sladd

Produkt: Snöslunga Prisklass: Mellan Typ: Enstegs Arbetsbredd: 51 cm Arbetshöjd: 30 cm Drivkälla: El Effekt: Ingen uppgift Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 6 meter

ST 8051 AE är mycket praktisk eftersom den har ett uppladdningsbart batteri, vilket leder till att du inte behöver krångla med sladdar när du är ute och kör. Dock så är det så att den här produkten är en del av Stigas 80V-koncept, där samma batteri kan användas till flera enheter, och batteri och laddare säljs separat.

Den har en arbetsbredd på 51 cm, vilket är en bra siffra för den här prisklassen. Kastlängden är sex meter, vilket är kortare än vissa konkurrenter, men det borde ändå räcka för vardagsbehovet. Handtaget går att fälla ihop för enklare förvaring och inbyggda strålkastare underlättar arbetet under mörka vinterkvällar.

Bedöms som praktisk och tystlåten

Den här modellen får betyget 4 av 5 av Aftonbladet. Testaren ger den plus för det faktum att den är uppladdningsbar och har inbyggd belysning, och han anser också att den är tämligen tystlåten. Testaren bedömer att den utan problem klarar av att rensa gångar och biluppställningsplatser, men att den också fungerar på något större ytor.

Aftonbladets testare har inga större saker att anmärka på, men en sak att ha i åtanke med den här modellen är att det inte är lämpligt att köra den på grusytor då den saknar ställbara släpskor.

  • Uppladdningsbart batteri
  • Bra arbetsbredd
  • Inbyggd belysning
  • Ingen handtagsvärme
  • Något snål kastlängd
  • Ej ställbara släpskor
84

Källor

Aftonbladet - januari 2018
Experttest av tio snöslungor