Test: Stihl FS 40 - Förhållandevis lätt

Produkt: Röjsågar Kategori: Budgetröjsåg Effekt: 700 W Inkluderade huvuden: Tråd Arbetsbredd: 38 cm Vikt: 4.4 kg Ljudnivå: 109 dB

Det här är en förhållandevis lättviktig röjsåg som inte väger mer än 4.4 kg. Dock har den också en arbetsbredd som är smalare än hos vissa konkurrenter, 38 cm. Effekten ligger på 700 watt, vilket i sig inte är dåligt men ändå lägre än på vissa konkurrerande modeller.

Ljudnivån ligger på 109 decibel, vilket inte är något utöver det vanliga. Sett till tillbehör får du med ett trimmerhuvud med tråd, så om du vill kunna klippa ner tjockare sly eller buskar bör du köpa till ett huvud med slyklinga.

Tråden kan vara lite krånglig att hantera

Kundbetygen på Stihl FS 40 är överlag höga. Bland pluspunkterna finns att den är lättviktig, enkel att starta och högpresterande. Köparna menar också att den är välbyggd och lätt att underhålla.

Däremot rapporterar vissa om att man manuellt behöver mata ut ny tråd ur huvudet, vilket innebär att du behöver stänga av trimmern då och då. Detta bedöms vara onödigt krångligt och tidskrävande.

  • Bra effekt
  • Lättviktig
  • Enbart trådhuvud medföljer
  • Trådhuvudet upplevs som krångligt att hantera
88