Test: Stihl FS 460 C-EM - Kraftfull, men tung

Produkt: Röjsågar Kategori: Röjsåg Effekt: 2200 W Inkluderade huvuden: Klinga och tråd Arbetsbredd: Ingen uppgift Vikt: 8.5 kg Ljudnivå: 108 dB

För att göra FS 460 C-EM så lätt att jobba med som möjlig har Stihl samlat alla reglagen för driftslägena i samma handtag. Sågen är också utrustad med ett speciellt antivibrationssystem, vilket består av stålfjädrar som reducerar vibrationerna i handtaget.

Effekten i motorn är hög, hela 2200 watt. Detta medför dock ingen anmärkningsvärt hög ljudnivå. Enligt Stihl ligger den på 108 decibel, vilket inte är högre än vad som är standard bland röjsågar. Däremot är den här sågen en tung pjäs, den väger hela 8.5 kg.

Kanske lite för kraftfull

Snittbetyget på den här röjsågen är högt, 4 av 5. Den får beröm för sin goda effekt och förmåga att hantera olika typer av sly. Den beskrivs som enkel att använda, bland annat på grund av den ergonomiska selen. Vidare får sågen plus i kanten för att den är lätt att underhålla.

På minussidan anmärker vissa på att det inte finns något skydd för bladet, och det är även vissa köpare som menar att sågen har lite för mycket effekt, så till den grad att sågen är olämplig för att bara trimma gräs.

  • Mycket hög effekt
  • Både klinga och tråd medföljer
  • Lätt att använda
  • Tung
  • Dyr
92